Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι Financial Times αποκαλύπτουν: Ο ανθός της Ελληνικής κοινωνίας εγκαταλείπει την Χώρα και δεν θα ξαναγυρίσει πίσω!

Οι Financial Times αποκαλύπτουν: Ο ανθός της Ελληνικής κοινωνίας εγκαταλείπει την Χώρα και δεν θα ξαναγυρίσει πίσω!

Τα μνημόνια κατέστρεψαν μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων, η οποία αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στο Εξωτερικό για να επιβιώσει. Την πρόθεση των περισσότερων Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης να μην επιστρέψουν καταγράφουν οι Financial Times σε ρεπορτάζ τους με τίτλο «το brain drain εμποδίζει την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση».

«Καθώς η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει από το Μνημόνιο την επόμενη εβδομάδα ο αριθμός των μορφωμένων Ελλήνων που δεν βλέπουν μέλλον στη χώρα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στη μακροπρόθεσμη ανάκαμψη και σταθερότητα» γράφουν χαρακτηριστικά οι FT.

Από το 2010 στο εξωτερικό έχουν φύγει περίπου 350.000-400.000 Έλληνες 20-30 ετών, τα 2/3 εκ των οποίων είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου και κάτοχοι μεταπτυχιακού.

Οι FT υπενθυμίζουν ότι έρευνα που διεξήχθη το 2017 στο Λονδίνο και την Ολλανδία που έδειξε ότι λιγότερο από το 10% των Ελλήνων μεταναστών σχεδιάζουν να επιστρέψουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και μόνο 20% σχεδιάζουν να κάνουν μια τέτοια κίνηση μακροπρόθεσμα.

Την ίδια ώρα που ο ανθός της Ελληνικής Κοινωνίας εγκαταλείπει την Πατρίδα μυριάδες τριτοκοσμικοί λαθρομετανάστες αντικαθιστούν τον εγχώριο γηγενή πληθυσμό. Οι συγκυβερνήσεις των Μνημονίων καταστρέφουν την Ελλάδα και υποθηκεύουν το μέλλον μας…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/financial-times-to-brain-drain#ixzz5OMolPyL2

Exit mobile version