Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Le Monde: Οι Έλληνες ξεπουλάνε στους ξένους τις περιουσίες τους στο κέντρο της Αθήνας

Άρθρο στην εφημερίδα «Εμπρός»

Μέσα στην οικονομική κρίση η εφημερίδα Le Monde παρατηρεί ότι οι Έλληνες πουλούν τα ακίνητά τους σε εξωφρενικά χαμηλές τιμές με μοναδικό σκοπό να προσελκύσουν ξένους αγοραστές και κατά κάποιο τρόπο να τα «ξεφορτωθούν», αφού οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώνουν κάθε χρόνο υπέρογκα ποσά στην εφορία.

«Ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα ή ένα διαμέρισμα στην Αθήνα σε λογική τιμή είναι πιθανό, αρκεί να μην πτοείται κανείς από τους διοικητικούς δαιδάλους», γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde. Και προσθέτει: «Ελλάδα, το νέο Ελντοράντο των Γάλλων που αναζητούν ήλιο». «Αν δει κανείς τον αριθμό των συμπατριωτών μας που προσελκύονται από την αγορά μιας δεύτερης κατοικίας «στους τόπους του Οδυσσέα»», σημειώνει η εφημερίδα αναφερόμενη στους Γάλλους πολίτες, το συμπέρασμα επιβάλλεται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «Μετά από 10 χρόνια κρίσης τα ακίνητα είναι θελκτικά. Μεσιτικά γραφεία υπενθυμίζουν ότι οι τιμές των ακινήτων έχουν πέσει κατά 30-50% ανάλογα με τις περιοχές. Δεν είναι σπάνιο να βρει κανείς στούντιο των 30 τ.μ. στην Αθήνα για…30.000 ευρώ. Ή σπίτια 3 δωματίων εξολοκλήρου ανακαινισμένα, σε περιοχές της Κρήτης, για μόνο 75.000 ευρώ».

Λόγω δε της αλματώδους ανάπτυξης της Airbnb, οι ξένοι αγοράζουν σχεδόν οτιδήποτε έχει απομείνει προς πώληση στο κέντρο της Αθήνας, κάποιοι δεκάδες διαμερίσματα, με σκοπό να τα εκμεταλλευτούν και να τα νοικιάσουν μέσω της προαναφερθείσας εταιρείας.

Το μόνο που χρειάζεται ένας ξένος για να αποκτήσει ένα ακίνητο σε εξευτελιστική τιμή στο κέντρο της Αθήνας είναι ένας εξειδικευμένος δικηγόρος που θα βοηθήσει στον έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών και τίτλων. Έτσι παραδέχεται και η Antoine, ιδιοκτήτρια ενός διαμερίσματος 60 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο αγόρασε στην τιμή των 40.000 ευρώ. Τιμή που φυσικά ούτε θα διανοούταν ένας Γάλλος που θα ήθελε να αγοράσει ένα ακίνητο στην Γαλλία, καθώς οι τιμές στο εξωτερικό είναι κατά πολύ ανώτερες.

Η Ελλάδα λοιπόν ξεπουλιέται. Πρόκειται για ένα μακροχρόνιο σχέδιο που πραγματοποιείται στην Χώρα μας και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας ώστε να αλλάξει χέρια η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων. Αν συνυπολογίσουμε, επίσης, τα κόκκινα δάνεια και την πληθώρα πλειστηριασμών που ήδη λαμβάνουν χώρα, αρκεί για να καταλάβει κανείς πως το πλάνο της Νέας Τάξης Πραγμάτων έχει πάρει σάρκα και οστά.

Φυσικά, η εισβολή των λαθρομεταναστών συνάμα με την οικονομική κρίση έπαιξαν σπουδαίο ρόλο για να πάρουν οι τιμές των ακινήτων την κατηφόρα και να γίνει τελικά το κέντρο «αποκρουστικό» για πολλούς. Αφαιρώντας τις ανθρώπινες συνθήκες ζωής που επικρατούσαν στις συνοικίες και αντικαθιστώντας τες με το αλόγιστο εμπόριο ναρκωτικών, την έξαρση της πορνείας, την ακραία εγκληματικότητα και τις συνεχείς ληστρικές επιθέσεις έκαναν τον κόσμο να πουλήσει όσο όσο την πατρική του περιουσία και να στραφεί σε πιο ασφαλείς γειτονιές, παραδίδοντας ουσιαστικά το κέντρο βορά στις ορέξεις της πολυπολιτισμικότητας.

Και να που τώρα λόγω αυτής της νέας αντίληψης της «πολιτικής ορθότητας» ο Έλληνας θα χάσει το σπίτι του, την γειτονιά του, την πατροπαράδοτη συνήθεια για «ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του», ενώ θα παρατηρεί από μακριά την Αθήνα του να αλλάζει βιαίως χέρια.

Μαριλένα Κατσινοπούλου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/le-monde-oi-ellhnes-jepoulane-stous-jenous-tis-periousies-tous-sto-kentro-t#ixzz5OWPnKQzx

Exit mobile version