Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στραγγαλισμός της Ελληνικής οικονομίας χωρίς την διέξοδο ενός εθνικού νομίσματος είναι η «καθαρή έξοδος» του Τσίπρα

Στραγγαλισμός της Ελληνικής οικονομίας χωρίς την διέξοδο ενός εθνικού νομίσματος είναι η «καθαρή έξοδος» του Τσίπρα

Η “καθαρή έξοδος απ’ τα μνημόνια” του Τσίπρα είναι στην πραγματικότητα η απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περισσότερη χρηματοδότηση στην Ελλάδα, χωρίς να υπάρχει η διέξοδος της χρησιμοποίησης ενός εθνικού νομίσματος και με την χρησιμοποίηση κάθε μέσου από τους διεθνείς τοκογλύφους για την διασφάλιση της αποπληρωμής του παράνομου χρέους που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα.

Πριν δύο μήνες, στο eurogroup της 21 Ιουνίου 2018, η Μέρκελ και η Λαγκάρντ έδωσαν συγχαρητήρια στους Τσίπρα και Καμμένο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πλήρη δουλικότητα τους προς τους διεθνείς τοκογλύφους. Βέβαια τα συγχαρητήρια των διεθνών τοκογλύφων θα πρέπει επάξια να συμπεριλάβουν και τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και της ΔΗΜΑΡ που μέσω τριών σταδίων που ονομάστηκαν μνημόνια λεηλάτησαν για μια οκταετία και λεηλατούν ακόμη και σήμερα την ιδιωτική και δημόσια περιουσία των Ελλήνων.

Η κύρια πολιτική των διεθνών τοκογλύφων είναι η είσπραξη του παράνομου χρέους που έχουν επιβάλλει στους Έλληνες. Όμως οι προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση αυτού του σχεδίου απαιτούν πειθήνιες και δουλικές κυβερνήσεις που τα στελέχη τους δεν θα διστάζουν να ξεπουλούν την περιουσία των Ελλήνων προς την αποπληρωμή των δόσεων του παράνομου χρέους και του προσωπικού τους πλουτισμού.

Σήμερα σε αυτή τη γραμμή το κράτος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επιβάλει μια κομμουνιστική πολιτική άγριας λιτότητας και καταλήστευσης της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού Λαού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η δημιουργία των τεράστιων πρωτογενών πλεονασμάτων από υπέρμετρη φορολόγηση που βάσει σχεδίου καταστρέφει τη μεσαία τάξη, όπως είχε παραδεχθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χουλιαράκης τον Νοέμβριο του 2017. Παράλληλα η στυγνή μείωση των δημοσιονομικών δαπανών καταστρέφει την τρίτη ηλικία με την απάνθρωπη μείωση των συντάξεων. Υπενθυμίζουμε ότι η έννοια του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι η προτεραιότητα της αποπληρωμής του παράνομου χρέους έναντι της ευημερίας των Ελλήνων.

Στις γραμμές της αποπληρωμής του παράνομου χρέους οι διεθνείς τοκογλύφοι αποφάσισαν να σταματήσουν αυστηρά την παροχή περαιτέρω χρηματοδότησης στην Ελλάδα στα τέλη του Αυγούστου του 2018. Ειδικότερα από τις 21 Αυγούστου 2018 ούτε οι ξενοκρατούμενες τράπεζες στην Ελλάδα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το “waiver”, δηλαδή την κατάθεση των ομόλογων του Ελληνικού Δημοσίου ως ενέχυρο για την άντληση χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το επόμενο στάδιο στο σχέδιο των διεθνών τοκογλύφων είναι η βίαιη έξωση της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση η ελληνική οικονομία θα βρεθεί σε απροσδόκητη τροχοπέδη και το παράνομο χρέος θα υπερπολλαπλασιαστεί αφού τα μνημόνια που είχε υπογράψει ο Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ διέπονται από το αγγλικό δίκαιο και άρα προστατεύουν τον πιστωτή. Επιπροσθέτως όσοι ήθελαν να παραμείνουν με κάθε κόστος στο ευρώ θα βρεθούν προ δυσμενούς εκπλήξεως.

Σε αυτή τη γραμμή έχει αρχίσει αυτή την εποχή μια προπαγάνδα από την Γερμανία ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα χωρίς ευρώ. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank, δηλαδή της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, Georg Kremer, στις 17 Αυγούστου 2018 εξέφρασε στην τηλεόραση της Deutsche Welle την άποψη ότι τα τρία μνημόνια απέτυχαν και ότι η Ελλάδα θα ήταν σήμερα σε καλύτερη κατάσταση αν είχε βγει από το ευρώ.

Σίγουρα τα μνημόνια δεν επεβλήθησαν για να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία αλλά αποδεδειγμένα για να λεηλατηθεί η περιουσία των Ελλήνων και άρα έχουν πετύχει τον αρχικό τους σκοπό. Επιπροσθέτως  η Ελλάδα θα ήταν σίγουρα καλύτερα σήμερα εάν είχε βγει από το ευρώ τον Νοέμβριο του 2011 όταν το χρέος ήταν ακόμη ιδιωτικό και άρα μπορούσε πιο εύκολα να απομειωθεί με ιδιωτική πλειοψηφική συμφωνία.

Παράλληλα ο γερμανός τραπεζίτης έσπευσε να υπερασπιστεί τον Ανδρέα Γεωργίου, που ήταν και στέλεχος του ΔΝΤ από το 1989 έως το 2010, χαρακτηρίζοντας τον ως τον πρώτο μη διεφθαρμένο επικεφαλή της ΕΛΣΤΑΤ, δοκιμάζοντας την υπομονή και την λογική του κάθε Έλληνα.

Προφανώς η δημόσια έκφραση των παραπάνω δηλώσεων από στελέχη μεγάλων τραπεζών σε κρατικά κανάλια στην Γερμανία είναι προάγγελος περαιτέρω δυσμενών εξελίξεων όσο στην εξουσία στην Ελλάδα εναλλάσσονται οι υπηρέτες των διεθνών τοκογλύφων των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και Νέας Δημοκρατίας. Αποδεδειγμένα η παραμονή του κλεπτοκρατικού τόξου στην εξουσία εξαναγκάζει την Πατρίδα μας σε μιζέρια και φτώχεια.

Συμπερασματικά η Ελλάδα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την παραμονή στην ευρωζώνη με στρατηγική διαγραφής του παράνομου χρέους και έπειτα την περαιτέρω ομαλή μετάβαση σε εθνικό νόμισμα και χαμηλή φορολόγηση που θα ευεργετήσει την πρωτογενή παραγωγή.

Θ. Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/straggalismos-ths-ellhnikhs-oikonomias-chwris-thn-diejodo-enos-ethnikou-nom#ixzz5OeWIUNDg

Exit mobile version