Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αυξάνουν τις προσδοκίες τους στο Κυπριακό οι τούρκοι εν όψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων

Αυξάνουν τις προσδοκίες τους στο Κυπριακό οι τούρκοι εν όψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων

Με τις συνομιλίες για το Κυπριακό να ξεκινάνε και πάλι σε λίγες μέρες, οι τούρκοι αυξάνουν τις προσδοκίες τους για κέρδη από την όλη διαπραγμάτευση.

Όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ, οι τούρκοι δεν θα αποδεχτούν καμία λύση, η οποία δεν θα οδηγεί στην πλήρη τουρκοποίηση της νήσου και την συνεπαγωγική πλήρη είσπραξη από τον φυσικό πλούτο της Κύπρου.

Ως εκ τούτου, έχουν ήδη αρχίσει και προβάλλονται από πλευράς της Τουρκίας οι «εναλλακτικές», όπως η διχοτόμηση της νήσου σε δύο κράτη στα πλαίσια της προβολής μαξιμαλιστικών θέσεων που είναι πάγια διαπραγματευτική τακτική της Άγκυρας.

Και μην νομίζετε ότι όλα αυτά γίνονται σε επίπεδο «διαρροών» και άλλα τέτοια φαιδρά στα οποία πρωτεύει το «δικό μας» Μέγαρο Μαξίμου. Επισήμως από πλευράς Τσαβούσογλου και στα πιο επίσημα αυτιά της απεσταλμένης του ΟΗΕ έγινε η πρόταση για διχοτόμηση του νησιού σε δύο κράτη.

Οι τούρκοι έχουν καταλάβει ότι τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Λευκωσία, ο Ελληνισμός άγεται από αδύναμους και «λίγους» διεθνιστές και φιλελεύθερους, ανίκανους για διαπραγμάτευση.

Εμείς ξανατονίζουμε ότι το Κυπριακό δεν είναι ζήτημα διαχείρισης κρατικών οντοτήτων και κοινοτήτων, αλλά ζήτημα κατοχής και εισβολής. Ουδεμία άλλη διαπραγμάτευση γίνεται να υφίσταται.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/aujanoun-tis-prosdokies-tous-sto-kupriako-oi-tourkoi-en-opsei-ths-epanenarj#ixzz5OeXz6z8m

Exit mobile version