Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα τουρκική πρόκληση στις Οινούσσες: Παρεμπόδισαν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης

Νέα τουρκική πρόκληση στις Οινούσσες: Παρεμπόδισαν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης

Την ώρα που διεξαγόταν επιχείρηση έρευνα και διάσωσης στις Οινούσσες, προκειμένου να εντοπιστούν αγνοούμενοι και θύματα από βύθιση σκάφους, σκάφος του τουρκικού λιμενικού παρενόχλησε σκάφη του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού που βρίσκονταν στην περιοχή με τον προβολέα του.

Ας μην έχει κανείς αυταπάτες ότι δήθεν η πρόκληση ήταν περιορισμένη. Η παρουσία του σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού θεωρείται βέβαιο ότι απέτρεψε περαιτέρω προκλήσεις, αφού αν οι τούρκοι αισθάνονταν άνετα με το ισοζύγιο δυνάμεων θα προέβαιναν σε μεγαλύτερες προκλήσεις.

Δεν είναι καθόλου κρυφό άλλωστε ότι οι τούρκοι φιλοδοξούν να «γκριζάρουν» και τις Οινούσσες, πρόθεση που έχουν κάνει φανερή και στο παρελθόν με διάφορες προκλήσεις.

Είχαμε γράψει στο παρελθόν ότι οι τούρκοι ψάχνουν την ευκαιρία στο Αιγαίο και αυτή την ευκαιρία θα τους την δώσουν οι τούρκοι δουλέμποροι που συνεργάζονται με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Στην προκειμένη περίπτωση το ναυάγιο δεν ήταν από αυτούς, αλλά από έναν ελληνοαμερικάνο, γεγονός που επέτρεψε να προφτάσουν οι Ελληνικές Αρχές. Αν το επεισόδιο είχε στηθεί ολόκληρο από την τουρκική πλευρά, η έρευνα θα είχε λήξει μονάχα με την συνδρομή των τουρκικών αρχών δημιουργώντας τετελεσμένα στο Αιγαίο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-tourkikh-proklhsh-stis-oinousses-parempodisan-epicheirhsh-ereunas-kai-d#ixzz5Oea2oOaf

Exit mobile version