Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ευθύνες σε Δούρου και κυβέρνηση ρίχνει το πόρισμα για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής!

Ευθύνες σε Δούρου και κυβέρνηση ρίχνει το πόρισμα για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής!

Στην δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο πόρισμα για την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι Αττικής, η οποία στοίχισε έως τώρα την ζωή σε 96 συμπολίτες μας. Πρόκειται για το πόρισμα του αντιστράτηγου εν αποστρατεία Ανδριανού Γκουρμπάτση, ο οποίος ορίστηκε από δύο οικογένειες θυμάτων, προκειμένου να ρίξει φως στο τι έγινε ή δεν έγινε, με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε 96 νεκρούς στο Μάτι.

Το πόρισμα είναι πραγματικό χαστούκι για τους κυβερνώντες, αφού αναδεικνύονται οι ευθύνες τους σε όλα τα επίπεδα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι την κεντρική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ουδεμία μέριμνα είχε ληφθεί πριν την πυρκαγιά για την αντιπυρική θωράκιση της Ανατολικής Αττικής και ιδιαιτέρως της πληγείσας περιοχής, αφού δεν είχαν μαζευτεί ούτε τα ξερόχορτα, πόσω μάλλον να σχηματιστούν οι προβλεπόμενες αντιπυρικές ζώνες.

Το μνημονιακό κράτος και η κυβέρνηση φέρουν ευθύνη στο γεγονός ότι ο κρατικός μηχανισμός και τα σώματα ασφαλείας έχουν συστηματικά λεηλατηθεί για δημοσιονομικούς λόγους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης δύο επικίνδυνων καταστάσεων ταυτοχρόνως.

Επιπλέον αυτών, την Δούρου την βαραίνει η ευθύνη για την μη εκκένωση των οικισμών, αφού όπως σημειώνει το πόρισμα «την απόφαση της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών υποχρεούτο εκ του νόμου να λάβει η Περιφερειάρχης Αττικής ή ο εξουσιοδοτημένος απ’ αυτήν Αντιπεριφερειάρχης, επειδή η εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή επηρέαζε πάνω από ένα δήμο, κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος».

Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας που είχε διορίσει ο Τσίπρας, αλλά και των οργάνων που υποτίθεται ότι έπρεπε να λειτουργήσουν εκείνη την αποφράδα ημέρα.

Αυτό που γίνεται σαφές από το ογκώδες πόρισμα είναι ότι πολλοί συριζαίοι βαρύνονται με εγκληματικές ευθύνες για την εκατόμβη των νεκρών στο Μάτι. Κάποιοι εξ αυτών παραιτήθηκαν με εξαιρετική καθυστέρηση για επικοινωνιακούς λόγους, όμως πλέον αυτό δεν επαρκεί. Το πόρισμα αποτελεί σοβαρό λόγο παραίτησης του Τσίπρα και απόδοσης ποινικών ευθυνών σε όλους αυτούς που διόρισε.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/euthunes-se-dourou-kai-kubernhsh-richnei-to-porisma-gia-thn-fonikh-purkagia#ixzz5Oow2QlkR

Exit mobile version