Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Βγήκαμε από τα Μνημόνια»: 10 Σεπτεμβρίου η πρώτη επιθεώρηση από την τρόικα

«Βγήκαμε από τα Μνημόνια»: 10 Σεπτεμβρίου η πρώτη επιθεώρηση από την τρόικα

Μπορεί ο Τσίπρας να πήγε στην Ιθάκη, να ξεσκόνισε τον Όμηρο, να θυμήθηκε Λωτοφάγους, Λαιστρυγόνες και άλλα τινά που δεν είχε μάθει στο σχολείο, όντας καταληψίας χωρίς αιτία, όμως την ίδια ώρα η τρόικα ετοιμαζόταν για την πρώτη επιθεώρηση.

Στο πλαίσιο αυτό η πρώτη επίσκεψη των εκπροσώπων των «θεσμών» θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου. Στο μικροσκόπιο θα μπει τόσο η εκτέλεση του προϋπολογισμού όσο και η πρόοδος των προαπαιτούμενων που έχουν τεθεί για τους επόμενους μήνες.

Επίσης, θα αξιολογηθούν οι προβλέψεις και οι παραδοχές του προσχέδιου του προϋπολογισμού 2019, αλλά και οι εξαγγελίες της προεκλογικής παροχολογίας που θα έχει ήδη κάνει ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 8 Σεπτεμβρίου.

Το ζητούμενο του ελέγχου είναι το εάν η Ελλάδα θα μπορέσει να πετύχει τον εξωφρενικό δημοσιονομικό στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019 με το μείγμα μέτρων που ήδη υπάρχει ή θα απαιτηθούν νέα μέτρα.

Κατά τα άλλα, μην ξεχνάτε… «Βγήκαμε από τα Μνημόνια»!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/bghkame-apo-ta-mnhmonia-10-septembriou-h-prwth-epithewrhsh-apo-thn-troika#ixzz5Ov2CWdJj

Exit mobile version