Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γερμανική εφημερίδα επιβεβαιώνει την Χρυσή Αυγή: Η Ελλάδα έσωσε τους δανειστές με τα Μνημόνια!

Την πλήρη αποδόμηση τόσο της παραμύθας του Τσίπρα περί της «εξόδου από τα μνημόνια», όσο και γενικότερα της προπαγάνδας ότι «τα μνημόνια είναι απαραίτητα» και «σώσαν την Ελλάδα» φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, η περιβόητη δήθεν «έξοδος από τα μνημόνια» δεν αφορά σε καμία περίπτωση τους Έλληνες, αφού «εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πρέπει να επιβιώσουν με λιγότερα από 400 ευρώ το μήνα, χωρίς καμία προοπτική βελτίωσης».

Και συνεχίσει, λέγοντας ότι: «Οι συντάξεις έχουν περικοπεί, το σύστημα υγείας είναι άγνωστο εάν θα μπορέσει να τους σώσει όταν έχουν πρόβλημα υγείας, ο ΦΠΑ έχει αυξηθεί κατόπιν εντολής των δανειστών και πλήττει κυρίως τους φτωχότερους, ενώ οι ειδικοί φοβούνται έκρηξη της φτώχειας».

Όσον αφορά τι έγιναν τα δισεκατομμύρια που δίνανε τόσα χρόνια ως δόσεις οι «δανειστές», η εφημερίδα είναι και πάλι σαφέστατη: «στον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό εισέρρευσε μόνο το δέκα τοις εκατό των περίπου 300 δισεκατομμύρια ευρώ των δανείων σύμφωνα με αξιόπιστους υπολογισμούς. Το συντριπτικό ποσοστό πήγε στις προβληματικές τράπεζες και στους δανειστές του ελληνικού κράτους.»

Όλα αυτά, βεβαίως, γίνανε όχι για να σωθεί η Ελλάδα, που έτσι κι αλλιώς είναι καταδικασμένη στην φτώχεια, αλλά οι ίδιοι οι δανειστές, γεγονός που το καταδεικνύει με σαφήνεια η Frankfurter Rundschau.

«Τα προγράμματα βοήθησαν πραγματικά και έφεραν τη σωτηρία. Βοήθησαν το ελληνικό κράτος να εξυπηρετήσει το χρέος του, μια βοήθεια χάρη στην οποία οι δανειστές βοήθησαν κυρίως τους εαυτούς. Και σώθηκε ένα σύστημα που επιτρέπει να μετατρέπονται τα κράτη σε ομήρους των χρηματοπιστωτικών αγορών, εάν δεν αποταμιεύουν χρήματα για τον προϋπολογισμό τους σε βάρος των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων»

Όπως και στο δημοσίευμα του BBC, γίνεται απολύτως σαφές ότι τα Μνημόνια σώσανε τις τράπεζες και όχι την Ελλάδα. Δόθηκε χρόνος για να θωρακιστούν οι ξένες οικονομίες, χρόνος που πάρθηκε εις βάρος του Ελληνικού Λαού, ο οποίος φτωχοποιήθηκε εξόχως επιθετικά για να εξασφαλιστούν τα πλεονάσματα των διεθνών τοκογλύφων.

Όλα αυτά, βεβαίως, τα αποκαλύπτει η Χρυσή Αυγή ήδη από χρόνια, αντιπροτείνοντας ένα ρηξικέλευθο πλάνο εξόδου από την κρίση, το οποίο περιλαμβάνει την επιστροφή στην εθνική παραγωγή, λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους και έμφαση στην πραγματική οικονομία και όχι στο πελατειακό κράτος των “ημετέρων”.

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε επίσης: Το BBC επιβεβαιώνει την Χρυσή Αυγή: Η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί το ευρώ! ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/germanikh-efhmerida-h-ellada-eswse-tous-daneistes-me-ta-mnhmonia#ixzz5OvQbNgrj

Exit mobile version