Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των συνταξιούχων: Οι συριζαίοι αφού ψήφισαν τις περικοπές, διαδίδουν ψευδώς πως δεν θα τις εφαρμόσουν!

Η πρεμούρα των κυβερνώντων να διαφυλάξουν τα ήδη μειωμένα εκλογικά τους ποσοστά δεν έχει τελειωμό. Το επικοινωνιακό τέχνασμα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την δήθεν έξοδο από τα Μνημόνια και την αυστηρή επιτήρηση των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. αποδεικνύεται ένα ακόμη ψεύδος και μια απόπειρα του Τσίπρα να ρίξει στάχτη στα μάτια του Ελληνικού Λαού.

Το πρώτα θύματα του «μεταμνημονιακού» ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι Έλληνες συνταξιούχοι για τους οποίους προβλέπεται σημαντική περικοπή συντάξεων από 1-1-2019 με πρόσφατο νόμο που ψηφίσθηκε στη Βουλή. Για να θολώσουν τα νερά οι συριζαίοι διαρρέουν σε κύκλους ότι το μέτρο περικοπής συντάξεων θα ανασταλεί για 6 μήνες, δηλαδή θα αρχίζει να εφαρμόζεται από τον Ιούνιο του 2019.

Σχετικά με την υποτιθέμενη  αναστολή του μέτρου τοποθετήθηκαν οι αρμόδιοι υπουργοί του Τσίπρα τις οποίες και παραθέτουμε κατωτέρω:

«Το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ ήταν ήδη κοντά στα 650 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο και θα προσεγγίσει, σε ετήσια βάση, το 1,5 δισ. ευρώ, πάνω από τους δικούς μας στόχους, επιτρέποντας να εξεταστεί όχι μόνο η μη μείωση συντάξεων, αλλά και να υλοποιηθούν φορολογικές και αναπτυξιακές παρεμβάσεις» τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος σε συνέντευξή του «Στο Κόκκινο».

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, υπογράμμισε – μιλώντας στον Real FM) είπε πως θεωρεί ότι «έχει διαμορφωθεί η πολιτική στήριξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να αποφύγουμε τις περαιτέρω επιβαρύνσεις των συνταξιούχων».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, εκτίμησε – μιλώντας στο Θέμα 104,6 FM – ότι δεν θα εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις, διότι δεν αποτελούν θεσμική μεταρρύθμιση και δε χρειάζεται η περικοπή, ενώ άφησε αιχμές και για το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο  διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, είπε – μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» – ότι «αναγκαστικά αυτή η συζήτηση θα πρέπει να ανοίξει και να κλείσει προς τον Οκτώβρη», σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν είναι ένα εύκολο ζήτημα».

Από τις ανωτέρω δηλώσεις διαπιστώνουμε την τρικυμία εν κρανίω των συριζαίων υπουργών, οι οποίοι πολιτικολογούν σε βάρος των συνταξιούχων οι οποίοι πένονται,  με μοναδικό σκοπό την διατήρησή τους στην εξουσία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunechizetai-o-empaigmos-twn-suntajiouchwn-oi-surizaioi-afou-pshfisan-tis-p#ixzz5PHNSPUTg

Exit mobile version