Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ναυτική βάση στα κατεχόμενα ετοιμάζουν οι τούρκοι! Με αυτούς διαπραγματεύονται οι «ομοσπονδιακοί»;

Μεγάλη ναυτική βάση πρόκειται να κτίσει η Άγκυρα στα Κατεχόμενα σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak την Τρίτη. Ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας είναι «Επειγόντως μεγάλη ναυτική βάση στην Κύπρο».

Η εφημερίδα στο εσωτερικό της αναφέρει ότι το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό αιτήθηκε την έναρξη εργασιών ώστε τα τουρκικά πολεμικά πλοία να ελλιμενίζονται σε βάση που θα δημιουργηθεί στα κατεχόμενα. Πρόσχημα για τη συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί η κινητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο όπου διάφορες χώρες της Ευρώπης έχουν αποστείλει τα δικά τους πλοία κλείνοντας πως η «Τουρκία χρείαζεται επειγόντως ναυτική βάση στην περιοχή».

Μάλιστα, οι Τούρκοι φτάνουν ένα βήμα παραπέρα έχοντας το θράσος να αναφερθούν σε μονομερείς ενέργειες της Λευκωσίας στα ενεργειακά, εννοώντας προφανώς το αποκλειστικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί τον ενεργειακό της πλούτο που βρίσκεται στην ΑΟΖ της, όπως αυτό πηγάζει από το Δίκαιο της Θάλασσας. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα ότι «πρέπει να μεγαλώσει και το υφιστάμενο αεροδρόμιο της πολεμικής αεροπορίας στο Νησί».

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως όσο και αν η πολιτική μας ηγεσία και διάφοροι θιασώτες της «επανένωσης» ονειρεύονται λύσεις τύπου ομοσπονδίας, η τουρκία δίνει τα δικά της μηνύματα και θωρακίζει τα κατεχόμενα ώστε να εκμεταλλευτεί τη γεωγραφική θέση της Κύπρου. Με τέτοιου είδους κινήσεις δηλώνουν ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται ποτέ να παραδώσουν την Κύπρο στους νόμιμους της κατοίκους για χάριν μίας επίπλαστης επανένωσης και ελληνοτουρκικής φιλίας.

elamcy.com

 

Exit mobile version