Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στο 19% το ποσοστό των Ρώσων που ενστερνίζονται την ιδέα «Η Ρωσία για τους Ρώσους»

Το αποτέλεσμα μιας πρόσφατης έρευνας στην Ρωσία δείχνει ότι αύξηση παρουσιάζει το ποσοστό των Ρώσων που δεν επιθυμούν να ζουν στην χώρα τους ξένοι.

Αυτό διαπιστώνει δημοσκόπηση την οποία πραγματοποίησε το ανεξάρτητο κέντρο ερευνών Levada-Center. Οι Ρομά, οι Κινέζοι και οι Βιετναμέζοι είναι οι πλέον ανεπιθύμητες εθνότητες με ποσοστά να εμφανίζουν κατακόρυφη αύξηση στο τελευταίο δωδεκάμηνο. Ειδικότερα, οι Ρομά είναι ανεπιθύμητοι για το 32% έναντι του 17% πέρυσι.

Ακολουθούν οι Κινέζοι με 31% έναντι 15% πέρυσι και εν συνεχεία οι Βιετναμέζοι με 26% έναντι 12% που σημειώθηκε προ έτους. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυξήθηκε από 10% σε 19% το ποσοστό των Ρώσων που ενστερνίζονται την ιδέα «Η Ρωσία για τους Ρώσους» και το οποίο από το 2014 μέχρι το 2017 παρουσίαζε σταδιακή μείωση.

Αφού επισημάνουμε ότι, σύμφωνα με την έρευνα, οι Ρομά αντιμετωπίζονται στην Ρωσία ως μια ξένη εθνότητα και όχι ως Ρώσοι, βλέπουμε ότι σε όλα τα ποσοστά υπάρχει υπερδιπλασιασμός τους σε σχέση με την περσινή χρονιά, δείγμα της συνεχούς αύξησης της «ξενοφοβίας» (όπως θα έλεγαν και οι διάφοροι λογής «δικαιωματάκηδες») που επικρατεί στην χώρα όπου προεδρεύει ο Πούτιν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/uperdiplasiasmos-mesa-se-enan-chrono-tou-posostou-twn-rwswn-oi-opoioi-den-e#ixzz5PZfH0N3B

Exit mobile version