Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Κατεπείγουσες» διαδικασίες για το τζαμί στο Βοτανικό ξεκινάνε οι Σύριζα-Ανέλ: Στόχος να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2018!

«Κατεπείγουσες» διαδικασίες για το τζαμί στο Βοτανικό ξεκινάνε οι Σύριζα-Ανέλ: Στόχος να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2018!

Ξαφνικά, μέσα στο καλοκαίρι, και ενώ η μία καταστροφή διαδέχεται την άλλη, η κυβέρνηση Σύριζα – ΑνΕλ θυμήθηκε το τζαμί στο Βοτανικό, το οποίο διέταξε να είναι έτοιμο προς παράδοση μέχρι το τέλος του έτους.

Μάλιστα, σε μία εκ των επιστολών από το Υπουργείο Εξωτερικών, προς το Υπουργείο Υποδομών χαρακτηρίζεται «κατεπείγουσα ανάγκη», ενώ στην δεύτερη με ημερομηνία 30 Ιουλίου αναφέρεται:

«γίνεται επίκληση σοβαρών λόγων που άπτονται θεμάτων εθνικού συμφέροντος, απορρήτων ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής, καθώς και αναληφθείσας δέσμευσης της χώρας μας προς την Ε.Ε. για λειτουργία του ισλαμικού τεμένους έως το τέλος του τρέχοντος έτους».

Τα «απόρρητα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής» προφανώς είναι οι δεσμεύεις προς τον σουλτάνο Ερντογάν που είτε έχουν να κάνουν με παλαιότερες ή νεότερες τουρκικές πιέσεις. Το γεγονός ότι στην επιστολή γίνεται λόγος και περί εθνικής ασφαλείας μάλλον σημαίνει ότι οι τούρκοι απειλούν με εσωτερικές ταραχές με «μακρύ χέρι» τους λαθρομετανάστες και τις «ενώσεις μεταναστών».

Έτσι αποδεσμεύονται άμεσα 2,6 εκ. ευρώ από τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων που στενάζουν κάτω από τον ζυγό των πρωτογενών πλεονασμάτων, προκειμένου οι τέσσερις εταιρείες εργολάβων (Ιντρακόμ Κατασκευές Α.Ε., ΤΕΚΑΛ Α.Ε., Πρωτεύς ΑΤΕΕ και Ηλιοχώρα Α.Ε.) να ετοιμάσουν το τζαμί μέχρι το τέλος του έτους.

Μάλλον θα περιλαμβάνεται κι αυτό στην “φιέστα” των συριζοψεκασμένων για τα… επιτεύγματα της διακυβέρνησής τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/katepeigouses-diadikasies-gia-to-tzami-sto-botaniko-jekinane-oi-suriza-anel#ixzz5PZhjdDRV

Exit mobile version