Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο «αντιρατσιστής» και «φραγκοφονιάς» τραγουδιστής των U2 και οι κατηγορίες των Ιρλανδών απέναντί του

Άλλη μια περίπτωση βαθύπλουτου καλλιτέχνη (τραγουδιστή επί τω προκειμένω), ο οποίος μέσα από την άνεση των αμέτρητων υλικών αγαθών που διαθέτει κάνει «μαθήματα ανθρωπισμού» ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για τον τραγουδιστή Μπόνο των Ιρλανδών U2 και μια τετριμμένη δήλωση – άρθρο, ξεχειλισμένη από «πολιτική ορθότητα», δημοσιευμένη στην γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» με αφορμή την έναρξη της περιοδείας των U2 στην Γερμανία.

Συγκεκριμένα, ο αυτοαναγορευμένος ως «επίσημος αρωγός στον αγώνα κατά της φτώχειας στην Αφρική» λέει και τα εξής: «Η Ευρώπη είναι ο χώρος της σύγκρουσης ισχυρών και συναισθηματικών δυνάμεων η έκβαση των οποίων θα καθορίσει το μέλλον μας. Μιλώ για το μέλλον μας, διότι είναι αναμφισβήτητο ότι είμαστε όλοι πάνω στο ίδιο πλοίο σε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα, ταραγμένη από ακραίες καιρικές συνθήκες και από την εξτρεμιστική πολιτική» αναφέρει χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής των  U2 και προσθέτει: «Τη λέξη πατριωτισμός μάς την έκλεψαν οι εθνικιστές και οι εξτρεμιστές. Οι πραγματικοί πατριώτες επιδιώκουν την ενότητα πέραν της ομοιογένειας».

Όσο για την στάση της Ευρώπης απέναντι στο «προσφυγικό» ζήτημα των τελευταίων χρόνων, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ως Ευρωπαίος αισθάνομαι υπερηφάνεια, όταν σκέφτομαι ότι οι Γερμανοί δήλωσαν πρόθυμοι να φιλοξενήσουν φοβισμένους Σύρους (θα ήμουν ακόμα πιο υπερήφανος αν περισσότερες χώρες είχαν επίσης εκδηλώσει προθυμία), είμαι περήφανος για τον αγώνα της Ευρώπης κατά της ακραίας φτώχειας και της κλιματικής αλλαγής…». Ο Μπόνο αποκάλυψε επίσης πως κατά την διάρκεια της συναυλίας που θα δώσουν οι U2 μεθαύριο, στο Βερολίνο, θα κυματίζει, συμβολικά, μια μεγάλη φωτεινή μπλε σημαία της ΕΕ, κάτι το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει ως μια «ριζοσπαστική πράξη».

Άλλη μια κλασική περίπτωση «τζάμπα μάγκα», ο οποίος φερόμενος ως… ευρωπαίος Τζορτζ Κλούνεϊ κάνει μαθήματα «αλληλεγγύης», «ανθρωπισμού», «αντιρατσισμού» και πολυπολιτισμού, με την ασφάλεια και τις τσέπες των άλλων. Γιατί αυτός ο προκλητικός τύπος έχει κατηγορηθεί από τους συμπατριώτες του Ιρλανδούς επειδή δεν έχει διατηρήσει την φορολογική έδρα των U2 στην χώρα, αλλά την έχει μεταφέρει στην Ολλανδία.

Επίσης, το όνομά του ενεπλάκη, στις αρχές του 2018, στις αποκαλύψεις των «Paradise Papers», καθώς φερόταν να είναι ο βασικός μέτοχος εταιρείας με έδρα την Μάλτα που είχε επενδύσει σε ένα εμπορικό κέντρο στην Λιθουανία. Άλλη, λοιπόν, μια περίπτωση βαθύπλουτου «φραγκοφονιά», ο οποίος ξευτιλίζεται μέσα από την ακόρεστη υποκρισία του, δείχνοντας έτσι τον πραγματικό του χαρακτήρα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-antiratsisths-kai-fragkofonias-tragoudisths-twn-u2-kai-oi-kathgories-twn#ixzz5PfDUWQDu

Exit mobile version