Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Μόρια: Νέα άγρια επεισόδια μεταξύ λαθρομεταναστών

Μόνο έκπληξη δεν προξενεί η είδηση ότι (νέα) εκτεταμένα επεισόδια έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης στον καταυλισμό (λαθρο)μεταναστών και «προσφύγων» στην Μόρια της Λέσβου. Τα επεισόδια ξεκίνησαν ύστερα από έναν διαπληκτισμό ανάμεσα σε δύο αραβόφωνους και έναν υπήκοο από το… Μαλί.

Μετά τον καυγά, περίπου 50 αραβόφωνοι μετέβησαν στον χώρο όπου διαβιούν αφρικανοί και τους επιτέθηκαν με ξύλα και πέτρες. Οι αφρικανοί, 50 κι αυτοί περίπου στον αριθμό, απάντησαν με αντεπίθεση με αποτέλεσμα για 10 περίπου λεπτά να επικρατήσει πανικός και χάος. Συνολικά, έσπασαν 18 οικίσκοι, όπου διαμένουν λαθρομετανάστες, ενώ τραυματίστηκαν ένας αφρικανός από το Μαλί και ένας από το Σουδάν.

Έγιναν 24 προσαγωγές, κάποιες από τις οποίες θα μετατραπούν σε συλλήψεις, με αστυνομικές πηγές να δηλώνουν ότι εάν η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. δεν γινόταν άμεσα και δυναμικά, τότε τα επεισόδια θα μπορούσαν να έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Και αν τώρα η ΕΛ.ΑΣ. στάθηκε «τυχερή» μέσα στην «ατυχία» της, τίποτα δυστυχώς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο την επόμενη φορά που θα υπάρξουν επεισόδια μεταξύ λαθρομεταναστών οι διαστάσεις να είναι όντως ανεξέλεγκτες με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τις τυχόν μη αναστρέψιμες συνέπειες των συμπλοκών αυτών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-epeisodia-metaju-lathrometanastwn-sthn-moria.-29-prosagwges-kai-2-traum#ixzz5Ph3TVhkD

Exit mobile version