Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε εισπρακτικές εταιρίες μετατρέπονται από τους διεθνείς τοκογλύφους οι ξενοκρατούμενες τράπεζες στην Ελλάδα

Σε εισπρακτικές εταιρίες μετατρέπονται από τους διεθνείς τοκογλύφους οι ξενοκρατούμενες τράπεζες στην Ελλάδα

Το τωρινό στάδιο του σχεδίου της φτωχοποίησης της Ελλάδος από τους διεθνείς τοκογλύφους επιβάλλει την μετατροπή των ξενοκρατούμενων τραπεζών από οικονομικά ιδρύματα σε εισπρακτικές εταιρίες.

Στις 29 Αυγούστου 2018 το χρηματιστηριακό τμήμα της Deutsche Bank παρουσίασε την έκθεση του σχετικά με συστάσεις για την αγορά, διακράτηση ή πώληση των μετοχών των τεσσάρων ξενοκρατούμενων συστημικών τραπεζών στην Ελλάδα. Αναλυτικά η DB συμβούλεψε την αγορά μετοχών για την Εθνική και την Alpha υπονοώντας ότι η αξία τους είναι υποτιμημένη και άρα θα ανέβει ενώ για την Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς η πρόβλεψη ήταν για διακράτηση (hold), δηλαδή ότι η συμπεριφορά των μετοχών τους δεν θα αλλάξει ριζικά στο άμεσο μέλλον.

Το βασικό κριτήριο για τις παραπάνω προβλέψεις ήταν ο ρυθμός μείωσης κατά 13,5 δισ. ευρώ και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες των μη-εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους (Non-Performing Exposures), δηλαδή όλων των ισχυόντων ή πιθανών περιπτώσεων βάσει του ορίου των 90 ημερών που μια τράπεζα δεν θα μπορέσει να εισπράξει ένα δάνειο. Είναι αξιοπρόσεκτο ότι η σχετική νομοθεσία ενεργοποιήθηκε το 2014 από το ευρωσύστημα προφανώς για να μπορέσει να μαγειρέψει λογιστικά την επερχόμενη κρίση στην αποπληρωμή των δανείων των Ελλήνων.

Φυσικά η μείωση των NPE δεν συμβαίνει επειδή οι Έλληνες μπορούν να αποπληρώνουν τα δάνεια τους μέσα στην σφοδρή τεχνητή οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας. Η πώληση των καθυστερούμενων δανείων σε εισπρακτικές εταιρίες είναι ένα κόλπο για την βελτίωση του ισολογισμού μιας «κακής» τράπεζας με άμεσο αποτέλεσμα την καλυτέρευση της αξίας της μετοχής της.

Παράλληλα για την περαιτέρω βελτίωση του ισολογισμού των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, που στην ουσία ελέγχονται από ξένα επενδυτικά funds, θα επέλθουν σημαντικές περικοπές. Πρώτον  τα τραπεζικά καταστήματα θα μειωθούν κατά 50% (από 2000 σε 1000) στην επόμενη διετία 2019-20 καθώς και αναμένεται να απολυθούν με κάποια μορφή αποζημίωσης τουλάχιστον 6000 τραπεζοϋπάλληλοι.

Όμως το πιο σημαντικό σημείο είναι ο προγραμματισμός των διεθνών τοκογλύφων για την παύση έκδοσης νέων δανείων στραγγαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την οικονομία καθώς και η μετεκπαίδευση των παραμενόντων τραπεζοϋπαλλήλων σε γνώσεις «αναδιάρθρωσης προβληματικών δανείων». Με απλά λόγια οι ξενοκρατούμενες τράπεζες στην Ελλάδα θα μετατραπούν σε εισπρακτικές εταιρίες, αφού και δεν θα δίνουν πλέον δάνεια αλλά και θα απαιτούν την πλήρη αποπληρωμή των παλαιών δανείων που είχαν δοθεί σε καλύτερες οικονομικές συνθήκες.

Υπενθυμίζουμε ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα είναι ξενοκρατούμενες επειδή με το κόλπο της ανακεφαλαίωσης του τρίτου μνημονίου πέρασαν στον έλεγχο των διεθνών τοκογλύφων ενώ παράλληλα το ελληνικό δημόσιο καθώς και αρκετοί ιδιώτες επενδυτές έχασαν τεράστια κεφάλαια. Επιπροσθέτως η Εθνική, η Alpha Βank, η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς χαρακτηρίζονται ως συστημικές επειδή οι διεθνείς τοκογλύφοι καθώς και το εγχώριο κλεπτοκρατικό τόξο που τις έχει χρησιμοποιήσει ως όχημα χρηματοδότησης (για παράδειγμα τα θαλασσοδάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ) δεν τις αφήνει να χρεοκοπήσουν με κάθε κόστος στον Έλληνα φορολογούμενο.

Συμπερασματικά η Ελλάδα χρειάζεται την αναγέννηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος μέσω της επανίδρυσης των κυρίων τραπεζικών κλάδων, όπως η υποστήριξη των αγροτών, των εμπόρων και των αποταμιευτών.

Μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής θα μπορέσει να ανακτήσει τον έλεγχο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από τους διεθνείς τοκογλύφους.

Θ. Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/se-eispraktikes-etairies-metatrepontai-apo-tous-diethneis-tokoglufous-oi-je#ixzz5Pl2xfMmt

Exit mobile version