Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έσπασε το ρεκόρ των 10.000 αιτούντων άσυλο λαθρομεταναστών στην Λέσβο

Ένα πραγματικό χάος επικρατεί στον καταυλισμό λαθρομεταναστών στην Λέσβο, όπου η κατάσταση, έχει πλέον εκτραχυνθεί, καθώς έσπασε το ρεκόρ των 10.000 αιτούντων άσυλο. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό, βάσει των στοιχείων της δημοτικής Αρχής από τον Μάρτιο του 2016, όταν και τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου κατήγγειλε ότι μόνο στο hot spot της Μόριας διαμένουν περισσότεροι από 6.000 (λαθρο)μετανάστες, ενώ ως γνωστόν η δυναμικότητα του καταυλισμού φτάνει μόλις τους 2.000. Συνολικά στα νησιά του Αιγαίου 17.000 άνθρωποι περιμένουν να εξεταστεί το αίτημά τους για άσυλο.Αυτό όμως αναμένεται να καθυστερήσει πολλούς μήνες, αφού κάθε εβδομάδα εξετάζονται περίπου 60 αιτήσεις! Επιπλέον, η Περιφερειάρχης άφησε αιχμές για την συνολική δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κάνοντας λόγο για ένα σοβαρό θέμα.

Βεβαίως, το πρόβλημα της ασφυκτικής παρουσίας των λαθρομεταναστών στην Λέσβο δεν αποτελεί μόνο τοπικό πρόβλημα, καθώς η ενδεχόμενη μετακίνηση μέρους εξ αυτών στην ηπειρωτική Ελλάδα, απλώς θα μεταθέσει το πρόβλημα και δεν θα το λύσει. Το σχέδιο της μετατροπής της Χώρας σε χώρο και του Ομοιογενούς Λαού της σε ετερογενή πληθυσμό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/espase-to-rekor-twn-aitountwn-asulo-lathrometanastwn-sthn-lesbo#ixzz5PmuU7tXY

Exit mobile version