Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αναρχοκομμουνιστές αποκαθήλωσαν και την βάση του αποκεφαλισμένου αγάλματος που αναπαριστά την σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο

Αποτελεί, δυστυχώς, σύνηθες φαινόμενο ο βανδαλισμός αγαλμάτων σε διάφορα σημεία όχι μόνο της Αθήνας, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος.

Ένας από αυτούς τους βανδαλισμούς αφορά την κακοποίηση που έπαθε το άγαλμα της αλυσοδεμένης γυναίκας, έργο του γλύπτη Κώστα Σεφερλή, που στήθηκε το 1951 και συμβολίζει την Βόρειο Ήπειρο στον πεζόδρομο ανάμεσα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πολυτεχνείο. Εκεί, πριν από λίγα χρόνια, ο χώρος είχε εξελιχθεί σε ανοιχτή αγορά ναρκωτικών και οικόπεδο που «έλιωναν» καθημερινά τόσοι και τόσοι άνθρωποι μπροστά στα μάτια των περαστικών, των τουριστών και φυσικά των Αρχών, που υποτίθεται ότι είναι επιφορτισμένες να αντιμετωπίζουν τέτοια δύσκολα προβλήματα.

Εκείνη την περίοδο, το άγαλμα είχε γίνει ένα σώμα το οποίο ο κάθε απίθανος τύπος έβαφε όπως ήθελε και έγραφε ό,τι του κατέβαινε νομίζοντας πως κάνει «επανάσταση». Οι διαμαρτυρίες ήταν πολλές και πριν από τέσσερα χρόνια η Αστυνομία άδειασε, με τον γνωστό τρόπο της, την Τοσίτσα από χρήστες και εμπόρους και κάθε άλλο άτομο που συμπλήρωνε το μωσαϊκό της εξαθλίωσης και της απελπισίας. Έτσι οι «θαμώνες» της Τοσίτσα μεταφέρθηκαν στους παρακάτω προς την Βάθη, δρόμους και το μόνο που έμεινε να θυμίζει την εποχή της εξαθλίωσης ήταν το άγαλμα της δεμένης πισθάγκωνα γυναίκας που κοιτάζει προς την είσοδο του Μουσείου φοβερά κακοποιημένο και βρομισμένο – της Αθήνας έμοιαζε που αβοήθητη ήταν και είναι εκτεθειμένη στο έλεος κάθε βάνδαλου και αγανακτισμένου.

Δεν έμελλε όμως να μείνει πολύ καιρό έτσι, γιατί ένα βράδυ, πριν από 2,5 χρόνια περίπου, πιθανόν κι έπειτα από κάποιο «πάρτι» που συχνά κάνουν «μπαχαλάκηδες» στο Πολυτεχνείο, κάποιοι πήραν τις βαριοπούλες τους και το αποκεφάλισαν. Το γεγονός δημιούργησε έντονο διάλογο, ακούστηκε το ένα, ακούστηκε το άλλο για την αποκατάστασή του, αλλά όπως φαίνεται δεν πρόκειται εκεί να ξαναδούμε άγαλμα, γιατί πλέον απομάκρυναν και την βάση που το στήριζε.

Εδώ που τα λέμε, η πλήρης απαλλαγή από ένα «ενοχλητικό» άγαλμα που απεικονίζει την σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο έρχεται «κουτί» στους ανθέλληνες που εδώ και δεκαετίες κυβερνούν την Χώρα μας και κάνουν ό,τι περνάει από τα βρώμικα χέρια τους προκειμένου να σβήσουν την Μνήμη και να παραχαράξουν την Ιστορική Αλήθεια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apokathhlwsan-kai-thn-bash-tou-apokefalismenou-agalmatos-pou-anaparista-thn#ixzz5PptcHw5O

Exit mobile version