Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απειλές Ερντογάν-Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας και Κύπρου: Καμία απάντηση από τους τουρκοπροσκυνημένους

Ανοικτά πλέον η Τουρκία απειλεί την εθνική μας κυριαρχία: «Θα είμαστε παρόντες από Κύπρο μέχρι Αιγαίο»

Οι αδιάκοπες προκλήσεις της Τουρκίας, οι συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου, οι μεθοδεύσεις στη Θράκη και όλη αυτή η γενική επιθετικότητα – ελλειπούσης μάλιστα ανάλογης δυναμικής απαντήσεως από το ελλαδικό κράτος της ενδοτικότητας και της μειοδοσίας – είχε ως αποτέλεσμα όλη αυτή η συμπεριφορά της να κανονικοποιηθεί και να παγιωθεί. Φθάσαμε στο σημείο λοιπόν ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, κυβερνητικοί ή μη αξιωματούχοι και πολιτικοί να απειλούν ευθέως την εθνική κυριαρχία και εδαφική μας ακεραιότητα και το κράτος των ελληνόφωνων γραικύλων να μην παίρνει καν θέση.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνεχίζει να προσπαθεί να παρέμβει στα εσωτερικά της χώρας μας, επιμένοντας να εκδοθούν και να δικαστούν οι οκτώ (8) τούρκοι εγκληματίες στην Τουρκία, ενώ όσον αφορά το θέμα των υδρογονανθράκων στα κυπριακά θαλάσσια οικόπεδα, έβαλε στο στόχαστρο την ελληνοκυπριακή πλευρά. Δε δίστασε μάλιστα να ανακοινώσει επισήμως τουρκικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, γνωστοποιώντας έτσι τις επεκτατικές και αδηφάγες βλέψεις τους.

Από την άλλη ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν σε άλλο ένα κρεσέντο παραληρήματος απείλησε ευθέως κατά των εθνικών μας συμφερόντων και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, είπε ότι «η Τουρκία θα είναι πάντα παρούσα από την Κύπρο μέχρι το Αιγαίο, σε περιοχές που ενδιαφέρουν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας… Ακολουθούμε μια ενεργητική πολιτική και ενδυναμώνουμε την παρουσία μας στην περιοχή».

Ενεργητική πολιτική, λοιπόν μέσω της ενδυναμώσεως της τουρκικής παρουσίας ακολουθεί ο Ερντογάν και αυτό είναι γνωστό φυσικά, σε αντίθεση με την εθελόδουλη, υποχωρητική και ενδοτική στάση των αριστερών αρουραίων του σύριζα και των ψεκασμένων συνοδοιπόρων τους, οι οποίοι αφήνουν αναπάντητες τόσο τις δηλώσεις όσο και τις ενέργειες της τουρκικής πλευράς, καταρρακώνοντας το εθνικό κύρος της χώρας και οδηγώντας την σε επικίνδυνες ατραπούς.

Γ. Σ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apeiles-erntogan-tsabousoglou-kata-elladas-kai-kuprou-kamia-apanthsh-apo-to#ixzz5Psu9pCLS

Exit mobile version