Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Το να νικήσει κανείς τα πάθη του είναι η πρώτη και καλύτερη νίκη»

«Το να νικήσει κανείς τα πάθη του είναι η πρώτη και καλύτερη νίκη»

Πρώτη και καλύτερη νίκη, λοιπόν, είναι η νίκη που κερδίζεται μέσω του προσωπικού, εσωτερικού αγώνα. Σπουδαία λόγια αυτά του αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου, αφού ανταποκρίνονται ακριβώς στις καταστάσεις που επικρατούν σήμερα. Ο Ελληνισμός υπήρξε πρότυπο πολλών λαών και αυτό οφείλεται σε αυτούς που μεταλαμπάδευσαν τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού και πολέμησαν για Ιδέες.

Οι μετέπειτα πρόγονοί μας, οι υπερασπιστές της Ελλάδας στις Πλαταιές, οι τελευταίοι υπέρμαχοι της Βασιλεύουσας, ο Γέρος του Μοριά, ο Καραϊσκάκης, ο Νικηταράς και οι υπόλοιποι αγωνιστές του 1821, θυσιάστηκαν για την συνέχεια του ελληνικού έθνους, της φυλής και της ελευθερίας. Το ίδιο ακριβώς έπραξαν και τα Ελληνόπουλα της Κύπρου, για την αγάπη τους στη μάνα Ελλάς, για ένωση και λευτεριά. Οι θυσίες τους μένουν χαραγμένες στο μυαλό μας, για να μας θυμίζουν πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας μας. Το χρωστάμε σε αυτούς και στους επόμενους.

Η αυτούσια μετάφραση του εθνικισμού για εμάς είναι οι πράξεις αυτών που έπεσαν και αγωνίστηκαν για την Ελλάδα. Ο εθνικισμός υπήρξε και υπάρχει ως η πιο ανιδιοτελής ιδέα, με τους πιο αμοιβαίους αγώνες χωρίς ανταλλάγματα. Ένας γνήσιος εθνικιστής δίνει χωρίς να παίρνει, αφιερώνει χρόνο και κόπο αφήνοντας στην άκρη συμφέροντα και υλισμούς, και έτσι με τον αγώνα του σπάει τα δεσμά των παθών του, καταπολεμά κάθε λογής εγωισμούς και προχωρά μπροστά για την νίκη. Αντίθετα, ένας άνθρωπος γεμάτος αδυναμίες και πάθη…

Διαβάστε περισσότερα στην Αντεπίθεση

 

Exit mobile version