Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέο ΕΝΦΙΑ ετοιμάζουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Θα φορολογήσουν και την κινητή περιουσία!

Σχέδιο για την “αντικατάσταση” του ΕΝΦΙΑ από έναν «φόρο κατοχής περιουσίας» έχει στα συρτάρια η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας ο νέος αυτός φόρος, θα επιβληθεί στο σύνολο των ακινήτων και των κινητών περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών, ακόμη κι εκείνων που βρίσκονται στο εξωτερικό!

Ο νέος φόρος περιουσίας θα επιβαρύνει όχι μόνο τα κτίσματα, τα οικόπεδα και αγροτεμάχια που κατέχουν οι φορολογούμενοι αλλά και τα αυτοκίνητα, τις μηχανές, τα σκάφη και τα λοιπά κινητά περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας ενώ η εφαρμογή του σχεδίου θα υποστηριχθεί από το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο!

Συγκεκριμένα, στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν:

– Κατοικίες, κτίρια επαγγελματικής στέγης, αποθήκες και άλλων ειδών κτίσματα, καθώς και οικόπεδα, αγροί, αγροτεμάχια
– Αυτοκίνητα Ι.Χ., μοτοσικλέτες, μηχανάκια, τρίκυκλα, σκάφη αναψυχής ταχύπλοα ή μη, εναέρια μέσα μεταφοράς (αεροπλάνα, ελικόπτερα κ.λπ.).
– Κινητά αντικείμενα μεγάλης συνολικής αξίας, όπως έπιπλα κ.λπ.
– Συμμετοχές των φορολογουμένων σε επιχειρήσεις, καθώς και ορισμένες άλλες επενδυτικές τοποθετήσεις κεφαλαίων τους (π.χ. σε επενδυτικό χρυσό).

Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κατήργησαν τον ΕΝΦΙΑ, αλλά τον αύξησαν για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και τώρα ετοιμάζουν νέο νόμο ώστε να φορολογήσουν ότι ακίνητη και κινητή περιουσία έχουν οι Έλληνες στην κατοχή τους. Αυτή είναι η «Πρώτη φορά αριστερά»!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/neo-enfia-feroun-oi-suriza-anel-tha-forologhsoun-kai-thn-kinhth-periousia#ixzz5PzDApoyQ

Exit mobile version