Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποκάλυψη Wikileaks: Στις Πρέσπες οι συριζαίοι υπέγραψαν αυτό που αναζητούσαν οι σκοπιανοί από το 2008!

Αποκάλυψη Wikileaks: Στις Πρέσπες οι συριζαίοι υπέγραψαν αυτό που αναζητούσαν οι σκοπιανοί από το 2008!

Ένα έγγραφο τις αμερικανικής πρεσβείας από το 2008 αποκαλύπτει την «αντίσταση» που προέβαλλαν οι συριζαίοι στην διαπραγμάτευση με τους σκοπιανούς, που οδήγησε στην περιβόητη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Όπως αναφέρει σχετικώς το έγγραφο, το 2008, οι σκοπιανοί προκειμένου να είναι ικανοποιημένοι και να λύσουν το ζήτημα θέλουν την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», με ισχύ erga omnes, αλλά και διμερώς για όποιον θέλει να διατηρήσει το σκέτο «Μακεδονία». Όσον αφορά ταυτότητα και γλώσσα ήταν αδιαπραγμάτευτοι στο «μακεδόνες» και «μακεδονική».

Τελικά, όλα αυτά, όπως είναι ήδη γνωστό, υπεγράφησαν από τους συριζαίους το 2018. Κοινώς, μέσα στην δεκαετία που πέρασε, οι συριζαίοι φτάσανε να υπογράψουν τις σκοπιανικές θέσεις επακριβώς.

Την αποκάλυψη αυτή την έκαναν οι πρόθυμοι νεοδημοκράτες, προκειμένου να δείξουν ότι αυτοί είναι τάχαμου «πατριώτες» επειδή το 2008 δεν υπέγραψαν αυτές τις σκοπιανικές επιδιώξεις. Μόνο αυτό δεν διαγράφει το γεγονός ότι το 2008 οι νεοδημοκράτες ουσιαστικά αποδέχτηκαν την λεγόμενη «μακεδονική γλώσσα» που μπήκε σε κείμενο του ΟΗΕ.

Αυτό, σε συνδυασμό με την πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας για σύνθετη ονομασία erga omnes, εξηγεί και το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πει από τώρα ότι θα εφαρμόσει την «Συμφωνία των Πρεσπών».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apokalupsh-stis-prespes-oi-surizaioi-upegrapsan-tis-epidiwjeis-twn-skopianw#ixzz5Q2vLcoy3

Exit mobile version