Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποθρασύνονται οι τούρκοι: Αλλάζουν τα τοπωνύμια στην κατεχόμενη Κύπρο

Συνεχίζουν ανενόχλητοι τις προκλήσεις τους οι τούρκοι, σε όλα τα σημεία εκείνα (Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος) που θέλουν να κάνουν «επίδειξη δύναμης» απέναντι στην Ελλάδα. Οι νέες προκλήσεις έχουν να κάνουν με την αλλοίωση των Ελληνικών τοπωνυμίων στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, που επιχειρεί από την πρώτη στιγμή της εισβολής του 1974 ανελλιπώς η Τουρκία, μέσω του ΟΗΕ, τον οποίο χρησιμοποιεί ως όχημα για την επισημοποίηση-κατοχύρωσή τους στην τουρκική γλώσσα.

Από τις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας το κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο, με την διπλωματική αρωγή της Άγκυρας στην Νέα Υόρκη, επιχειρεί να αλλάζει τα ονόματα τοποθεσιών της Μεγαλονήσου που βρίσκονται στο υπό κατοχή βόρειο τμήμα, παρεμβαίνοντας στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ, και επιβάλλοντας τα «νέα», τα τουρκικά, προσπαθώντας παράλληλα να τα καταστήσει «επίσημα».

Τα ονόματα αυτά ο διεθνής οργανισμός τα έχει σε πολλές περιπτώσεις αποδεχθεί, στο όνομα των «ίσων αποστάσεων», και τα χρησιμοποιεί στην κωδικοποίηση των τοπωνυμίων και την χρήση τους σε διάφορα έγγραφα, καθώς και στους γεωγραφικούς χάρτες που χρησιμοποιείς τον επιχειρησιακό-αναπτυξιακό τομέα. Τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε πρόσφατα (ξανά, όπως και στο παρελθόν) και καταγγέλθηκε στην Κυπριακή Βουλή, ενώ ο ΟΗΕ ετοιμάζεται να επαναλάβει την διαμεσολάβηση ανάμεσα στις δύο κοινότητες και τις λοιπές εμπλεκόμενες χώρες για την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, με τον Σεπτέμβριο να χαρακτηρίζεται ήδη «θερμός μήνας» για τις εξελίξεις.

Με μεθόδους που ταιριάζουν στην διαχρονική συμπεριφορά του τουρκικού επεκτατισμού, επιχειρείται (και) στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου να εξαφανιστεί οτιδήποτε έχει σχέση με την αδιαμφισβήτητη Ελληνικότητα του νησιού. Η Κωνσταντινούπολη, η Ίμβρος και η Τένεδος προειδοποιούν…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apothrasunontai-oi-tourkoi-allazoun-ta-topwnumia-sthn-katechomenh-kupro#ixzz5Q4LYmHpT

Exit mobile version