Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με οποιαδήποτε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

Με οποιαδήποτε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

Ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ / ΝΔ; Το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει

Ανακοινώθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε ο τελευταίος (;) ανασχηματισμός της μνημονιακής κυβερνήσεως Τσίπρα – Καμμένου και αν μπορούμε να συνοψίσουμε τα βασικά σημεία του, αυτά σίγουρα είναι η υπουργοποίηση 12 εκ των 51 στελεχών από την… νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η επαναφορά παλαιών συνεργατών των Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη σε σημαντικές θέσεις.

Ένα κάποιο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η υπουργοποίηση της Κ. Παπακώστα, αλλά σε μια κυβέρνηση, όπου υπουργός Άμυνας είναι ο Πάνος Καμμένος, όλα είναι πιθανά και το κωμικό στοιχείο δεν πρέπει να απουσιάζει.

Κάποιοι μίλησαν για ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ, όμως δεν μπορεί να επανέλθει κάτι που δεν έφυγε ποτέ… Από την πρώτη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα, ανεξαρτήτως πρωθυπουργού, το ΠΑΣΟΚ ή εξέχοντα στελέχη του – από εκείνα που συνέβαλαν τα μέγιστα στην καταστροφή της Ελλάδας – βρέθηκαν στους σωστούς κυβερνητικούς θώκους παρόλο που το κόμμα αυτό έχει πλέον συρρικνωθεί. Όμως φαίνεται ότι ο «Πασοκισμός» είναι… ιδέα και όπως γνωρίζετε οι ιδέες δεν πεθαίνουν!

Το τελευταίο διάστημα η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη που σέβεται τους «αγώνες της αριστεράς», αρχίζει να σχηματίζει ένα δήθεν «αντικομμουνιστικό» λόγο. Ο λόγος προφανής: Να συγκρατήσει όσο μπορεί τις διαρροές προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Τα πράγματα βεβαίως δεν είναι καθόλου εύκολα. Γιατί όσο και εάν προσποιηθούν τους «κομμουνιστοφάγους» τα στελέχη της ψευτοδεξιάς, οι αληθινοί δεξιοί έχουν ήδη κουνήσει μαντήλι και πλέον είναι μονόδρομος για την ΝΔ, η άντληση ψηφοφόρων από την «κεντρώα» δεξαμενή.

ΝΔ: Υπάρχει ζωή χωρίς… ΠΑΣΟΚ;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και μήνες, απλά περιμένει την φυσιολογική πολιτική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, για να έρθει ως «σωτήρας» να διαχειριστεί την εξουσία πάνω στα ερείπια. Όμως εάν τελικά τα καταφέρει, δεν θα είναι μόνος του… Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στριμώχνεται πολύς κόσμος και ήδη τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν είναι ενδεικτικά: Αμυράς και Ψαριανός από το… ΠΟΤΑΜΙ (δεν αποκλείεται η προσχώρηση και του ίδιου του Θεοδωράκη) και συνεργασία ξανά με το ΠΑΣΟΚ, όπως έχει ήδη ομολογήσει από το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σειρά άλλων στελεχών της ΝΔ (Μπακογιάννη κλπ).

Σαν υποσημείωση στα παραπάνω, κρατήστε και την πιθανή επανεκλογή του Ευ. Βενιζέλου μέσα από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Στην περίπτωση αυτή, από την κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, θα περάσουμε στην κυβέρνηση των Μητσοτακοβενιζέλων (με πινελιές Φώφης Γεννηματά) και η ελληνική τραγωδία θα συνεχίζεται… Με οποιαδήποτε κυβέρνηση λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ θα είναι στην εξουσία. Είναι και αυτό ένα δείγμα της ποιότητας της δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Το πολιτικό δίλημμα των επόμενων εθνικών εκλογών, θα είναι ποιος θα συγκυβερνήσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ: Θα είναι ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ στις τάξεις του οποίου βρίσκονται διάφοροι «σοσιαληστές» της πράσινης παράταξης ή μήπως η Νέα Δημοκρατία που επίσης τους χρειάζεται για να κυβερνήσει; Πάντως είτε με ΣΥΡΙΖΑ, είτε με ΝΔ… το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/me-opoiadhpote-kubernhsh-to-pasok-sthn-ejousia#ixzz5QATW7wzq

Exit mobile version