To πρώιμο μαρξιστογενές ΠΑΣΟΚ υμνεί ο πρώην κνίτης Αλέξης Τσίπρας («Τσιπρανδρέας») μέσω ενός άρθρου του που δημοσιεύτηκε πριν ένα χρόνο, ανήμερα της ιδρυτικής διακήρυξης του κλεφτοΠΑΣΟΚ. Γράφει, μεταξύ άλλων, ο Τσίπρας στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Documento» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ήταν ο Ανδρέας ψεύτης;»: «Το πώς ένα μικρό πολιτικό κόμμα με το στίγμα μάλιστα του εξτρεμιστή, του βομβιστή και του φίλου της τρομοκρατίας εκείνης της εποχής, σε ελάχιστα χρόνια μεταμορφώθηκε σε μεγάλο κόμμα εξουσίας που έβαλε τη σφραγίδα του στη διαμόρφωση της Μεταπολίτευσης είναι θέμα που έχει προκαλέσει και εξακολουθεί να προκαλεί μεγάλες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις …. “Ο Ανδρέας Παπανδρέου δέχτηκε τα σφοδρά πυρά του «κατεστημένου» της εποχής, όπως ο ίδιος το ονόμασε, ως «λαϊκιστής», «λαοπλάνος», «ψεύτης», «επενδυτής σε απάτες και αυταπάτες». Αλλά η βασική και κυρίαρχη αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί, όσες αντιρρήσεις κι αν έχει κανείς για τη μετέπειτα πορεία του, είναι μία: διέθετε ένα πολιτικό αισθητήριο να διαγνώσει την ιστορική στιγμή της Μεταπολίτευσης, τα ζητούμενα και τις μεγάλες δυνατότητες που αυτή άνοιγε» ενώ αποδοκιμάζει την μετάλλαξη του πρώιμου ΠΑΣΟΚ σε κόμμα που εγκατέλειψε τον «ριζοσπαστικό του χαρακτήρα» και αντικρούει αυτούς που θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα-συνέχεια του ΠΑΣΟΚ.
«Σήμερα ξεμπερδεύουμε με το παλιό» έλεγε ο Τσίπρας («Τσιπρανδρέας») με την ανάληψη της εξουσία από τον ΣΥΡΙΖΑ (αντίστοιχο του «Απόψε πεθαίνει η Δεξιά» του Ανδρέα το 1981) ενώ πριν λίγες πριν λίγες μέρες δήλωσε σε ομιλία του ότι «αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα δεν έχουν θέση στη δική μας κυβέρνηση». Όμως η πλειονότητα των στελεχών και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από το κλεφτοΠΑΣΟΚ. Χωρίς αυτούς η εκλογική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξεπερνούσε το 4%, όσο ήταν περίπου το ποσοστό που έπαιρνε ο πρώην Συνασπισμός της Αριστεράς και της Συμφοράς. Πασόκοι όπως οι Μητρόπουλος, Κουρουμπλής, Τσουκαλάς, Σακοράφα, Τζάκρη, Μιχελογιαννάκης, Χρυσόγονος, Κοτσακάς και πλήθος άλλων, καθώς και πολλοί συνδικαλιστές-λαμόγια βρήκαν καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ στην τελευταία του έσχατη απόδειξη. Όπως επρόκειτο να καταντήσει. Όλα τα λαμόγια, όλοι οι διεφθαρμένοι, όλοι οι τεμπέληδες, όλοι οι άχρηστοι, όλοι οι φαύλοι, είναι στο ΠΑΣΟΚ!», δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στις 9 Ιουνίου του 2015 ο ανεκδιήγητος Θεόδωρος Πάγκαλος.
Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί οι πασοκοσυριζαίοι που στελεχώνουν την «πρώτη φορά αριστερά», η οποία «δεν έχει σχέση με το παλιό κατεστημένο», όπως ισχυρίζεται ο Αρχιψεύτης Αλέξης Τσίπρας:
Γιώργος Σταθάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Ενέργειας, πρώην υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας 1989-90 στο πλευρό του τότε Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γεωργίου Γεννηματά, στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα. Ο Σταθάκης κατηγορήθηκε για ατασθαλίες εκατομμυρίων, από το 1996 έως το 2004, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και παραπέμφθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Φυσικά, ως είθισται σε παρόμοιες περιπτώσεις, ο Σταθάκης αθωώθηκε και για τις τρεις κατηγορίες που τον βάρυναν.
Νίκος Κοτζιάς. Υπουργός Εξωτερικών, πρώην φανατικός κουκουές, επονομαζόμενος «Σουσλώφ του ΚΚΕ». Ένα από τα βιβλία του είναι το «επιστημονικό» πόνημα 95 σελίδων με τίτλο «Η Πολωνία και Εμείς», που εκδόθηκε το 1981 από τον κομμουνιστικό εκδοτικό οίκο «Σύγχρονη Εποχή», στο οποίο εκθείαζε το δικτατορικό καθεστώς Γιαρουζέλσκι. Αργότερα ο Κοτζιάς συνεργάστηκε στενά με το κλεφτοΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε σύμβουλος του Θεόδωρου Πάγκαλου αλλά και του ΓΑΠ, όταν αυτοί ήταν υπουργοί Εξωτερικών.
Γιάνης Βαρουφάκης. Ο ναρκισσιστής πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πασόκος, υπήρξε «σύμβουλος» του ανεκδιήγητου ΓΑΠ, όταν ο τελευταίος ήταν πρωθυπουργός.
Νίκος Τόσκας. Υποστράτηγος ε.α., πρώην πασόκος «ανδρεοπαπανδρεϊκός», πρώην υφυπουργός Άμυνας και υπουργός προστασίας του πολίτη, η ανεπάρκεια του οποίου υπήρξε καταστροφική. Ήταν επικεφαλής του Γραφείου του Πάνου Μπεγλίτη από το 2009 ως τον Ιούλιο του 2011 και υπήρξε ο κύριος συντάκτης του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την Άμυνα στις εκλογές του 2009.
Αλέκος Φλαμπουράρης. Υπουργός Επικρατείας, πρώην στέλεχος του ΚΚΕ, κατόπιν του ΚΚΕ εσωτ. και αργότερα του ΣΥΝ. Διατηρούσε διασυνδέσεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και γνωριμίες με ισχυρούς οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες. Είχε, επίσης, στενές σχέσεις με το κλεφτοΠΑΣΟΚ και υπήρξε υπεύθυνος του κόμματος για την «παρακολούθηση των Ολυμπιακών Έργων» («Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» όταν πρόκειται για τη μάσα).
Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πρώην πασόκος (μέχρι το 2011). Ο Κουρουμπλής είχε εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής με το κλεφτοΠΑΣΟΚ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Νίκος Παρασκευόπουλος, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, πρώην πασόκος (κατά την περίοδο 1993-1995, επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου, υπήρξε σύμβουλος για θέματα Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Κουβελάκη). Είναι αυτός που με νομοθετήματα-τερατουργήματα αποφυλάκισε δεκάδες εγκληματίες, που εκτίανε ποινές ισόβιας κάθειρξης για ειδεχθή εγκλήματα (οι οποίοι συνέχισαν τις παρανομίες και τις δολοφονίες, εξερχόμενοι από τις φυλακές) καθώς και λαμόγια που ευθύνονται για καταλήστευση των δημόσιων πόρων (πρόσφατη περίπτωση, η αποφυλάκιση του Α. Φλώρου της Energa).
Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012. Κόρη του Ηλία Κατριβάνου, ο οποίος είχε εκλεγεί βουλευτής με το κλεφτοΠΑΣΟΚ τρεις φορές (1997, 1981 και 1985) ενώ το 1984 διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών.
Δημήτρης Μάρδας: Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1982. Πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορίου την περίοδο 2000-2002, επί υπουργίας Νίκου Χριστοδουλάκη, και ακολούθως ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (Οκτώβριος 2002 – Απρίλιος 2004).
Στάθης Παναγούλης: Εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας δύο φορές (1977 και 1981). Το 1981, στην πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών. Τον Σεπτέμβριο του 1982 διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ και παρέμεινε ανεξάρτητος βουλευτής. Αφού πέρασε από διάφορα κόμματα (Κ.Κ.Ε., Πολιτική Άνοιξη, Συνασπισμό, κ.λπ) κατέληξε στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξελέγη βουλευτής Β’ Αθηνών τον Ιούνιο του 2012 και διαγράφηκε τον Νοέμβριο του 2015.
Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών, πρώην πασόκος. Υπήρξε μέλος του Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης του κλεφτοΠΑΣΟΚ, με την υποστήριξη του οποίου εξελέγη πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. τον Ιούλιο του 2010.
Γιάννης Πανούσης: Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1978 απ’ όπου αποχώρησε στις αρχές του 2000. Το 2012 εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Δημοκρατική Αριστερά. Στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα το 2015 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη. Παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.
Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, πρώην υπουργός Εργασίας, και νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Κατρούγκαλος προέρχεται από το ΚΚΕ, μέλος του οποίου υπήρξε στα νεανικά του χρόνια. Ο Κατρούγκαλος βρέθηκε σε περίοπτες θέσεις κατά τη διάρκεια της πασοκρατίας ενώ διετέλεσε νομικός σύμβουλος του υπουργού (α)Παιδείας Τζέφρυ Παπανδρέου (1994, 1997-2002).
Μέσω του κατάπτυστου «νόμου Κατρούγκαλου» επαναπροσελήφθησαν όλα τα λαμόγια του δημοσίου που τέθηκαν σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας: κλέφτες του δημόσιου χρήματος, γιατροί του ΕΣΥ που έπαιρναν φακελάκια, επίορκοι εφοριακοί, εκβιαστές, παιδεραστές, μαστροποί, πλαστογράφοι, κ.λπ. κ.λπ. Ο «υπουργός με το μαντιλάκι» Κατρούγκαλος είναι ο «σφαγέας» των συνταξιούχων. Μέσω του νομοσχεδίου-λαιμητόμου για το ασφαλιστικό, που φέρει την υπογραφή του, καταδίκασε στη φτώχεια και την εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους. Από τα δύο υπουργεία που πέρασε ο ελεεινός Κατρούγκαλος άφησε πίσω του καταστροφή, δυστυχία, οργή και απόγνωση.
Παναγιώτης Σγουρίδης, Υπήρξε μέλος του ΠΑΣΟΚ από τα νεανικά του χρόνια. Το 1982 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης και επανεκλέχθηκε το 1986. Το 1989 εκλέχθηκε βουλευτής του Νομού Ξάνθης (μέχρι το 2009) με το ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές του 2015 κατέβηκε υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ αλλά δεν κατόρθωσε νε εκλεγεί βουλευτής. Ωστόσο, στην πρώτη Κυβέρνηση Τσίπρα διετέλεσε Υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στη δεύτερη Κυβέρνηση Τσίπρα Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Παραιτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2016 λόγω διαφωνίας του με τον Τσίπρα.
Γεννιά Γεωργία: Πρώην στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ από το οποίο αποχώρησε το 2010. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 εξελέγη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Α΄Πειραιά και Νήσων.
Νίνα Κασιμάτη: Ήταν ενταγμένη στο ΠΑΣΟΚ από τα νεανικά της χρόνια και υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ (2005 και 2008). Θαυμάστρια του Φιντέλ Κάστρο, είναι αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κούβας. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015.
Αλέξης Μητρόπουλος: Ο εργατολόγος Μητρόπουλος την περίοδο 1981-1985(πρώτη κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου), διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εργασίας και υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Το 1986 διαφώνησε με τη πολιτική λιτότητας της δεύτερης κυβέρνησης Παπανδρέου και διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ για να επανέλθει τέσσερα χρόνια αργότερα (1990). Το 1996 αποχώρησε ξανά από το ΠΑΣΟΚ και προσχώρησε στο ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα. Στα τέλη της δεκαετίας του 90 επανήλθε στο ΠΑΣΟΚ, όπου παρέμεινε για μια περίπου δεκαετία. Το 2012 προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη βουλευτής στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 καθώς και σε εκείνη του Ιανουαρίου 2015. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 έμεινε εκτός των λιστών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Λίγους μήνες αργότερα του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τα δύο οικονομικά εγκλήματα, αλλά ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις την έβγαλε καθαρή όπως βεβαίως και πολλά άλλα λαμόγια του κλεφτοΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.
Σοφία Σακοράφα: Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας στις εκλογές του 2007 καθώς και στις εκλογές του 2009. Μετά τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του 2012 εξελέγη βουλευτής Β’ Αθηνών. Στις ευρωεκλογές του 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής με το ίδιο κόμμα, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 ανεξαρτητοποιήθηκε από την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Εύη Καρακώστα: Μέλος του ΠΑΚ Ιταλίας από τα φοιτητικά της χρόνια και εκπρόσωπος Ιταλίας στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, από όπου αποχώρησε το 1975. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015.
Γιάννης Γκιόλας: Υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλίου το 2010 με στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας.
Γιώργος Πάντζας: O ηθοποιός Γιώργος Πάντζας προέρχεται από το χώρο του κλεφτοΠΑΣΟΚ. Το 1986 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Καισαριανής, με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Το 1994 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκε στο ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα, με το οποίο κατέβηκε υποψήφιος στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 ήταν υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια εκλογική περιφέρεια. Είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούνιο του 2012.
Γιώργος Παπαηλιού: διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του ΥΒΕΤ (1993-1994). Μετείχε ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ., στο ψηφοδέλτιο επικρατείας στις εκλογές Νοεμβρίου 1989 και Απριλίου 1990 και στο ψηφοδέλτιο του Νομού Αρκαδίας στις εκλογές 2000, 2004 και 2007. Τον Μάιο του 2010 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και λίγο αργότερα εξελέγη Βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Γιάννης Μιχελογιαννάκης: Ο γραφικός γιατρός Μιχελογιαννάκης υπήρξε επί χρόνια μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου και του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι και το Φεβρουάριο του 2012, οπότε και διαγράφηκε επειδή καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο και εντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Επανεκλέχτηκε ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 και υπερψήφισε το τρίτο μνημόνιο.
Μάρκος Μπόλαρης: Εξελέγη Βουλευτής Σερρών με το ΠΑΣΟΚ 5 φορές (2004, 2007, 2009 και δύο φορές στις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου του 2012). Διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη στην Κυβέρνηση Τζέφρυ Παπανδρέου (2009-2010). Στις δημοτικές εκλογές 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με το ΠΑΣΟΚ. Στον ανασχηματισμό του Ιουνίου του 2011 ο Μπόλαρης διετέλεσε υφυπουργός Υγείας.
Ολυμπία Τελιγιορίδου: Υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης (1993, 1996). Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ το 1998. Εξελέγη βουλευτής Καστοριάς με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Θεόδωρος Παραστατίδης: Διατέλεσε Νομάρχης Κιλκίς την περίοδο 1996 – 2002. Εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και το 2012. Διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δύο φορές, κατά την ψήφιση του δεύτερου και του τρίτου Μνημονίου. Εξελέγη βουλευτής του Ν. Κιλκίς με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Άννα Βαγενά: Υπήρξε υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2009. Στις εκλογές του 2009 ήταν υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών. Εξελέγη βουλευτής στις 12 Φεβρουαρίου του 2012, μετά από την παραίτηση της Πέμης Ζούνη και διεγράφη αμέσως μετά καταψήφισε το μνημόνιο. Παρέμεινε ως ανεξάρτητη μέχρι τη διάλυση της Βουλής και στη συνέχεια προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο εξελέγη βουλευτής το 2015.
Θεοδώρα Τζάκρη: Εξελέγη Βουλευτής Πέλλας με το ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη στις εκλογές του 2007, 2009 και 2012. Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με έδρα τη Θεσσαλονίκη στην Κυβέρνηση Τξέφρυ Παπανδρέου. Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Στους παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν και δύο ακόμη πρώην πασόκοι που ανέλαβαν υπουργεία στον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΑ-ΑΝΕΛ: η Μυρσίνη Ζορμπά και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Η πρώτη έγινε υπουργός Πολιτισμού και η δεύτερη υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Εκατοντάδες άλλοι πασόκοι, πρώην υπουργοί, βουλευτές και μεγαλοστελέχη, προερχόμενοι από τόσο από το «βαθύ» όσο και από το «εκσυγχρονιστικό» κλεφτοΠΑΣΟΚ, έχουν βρει καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ: Γιάννης Δημαράς, Γιάννης Ραγκούσης, Οδυσσέας Βουδούρης, Γιώργος Δέδες, Σωκράτης Βαρδάκης, Αντώνης Κοτσακάς, Νίκος Μαδεμλής, Δημήτρης Σακελλάρης, Κρίτων Αρσένης, Γιάννης Μυλόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Γιάννης Ρουμπάτης, Μενέλαος Γκίβαλος, Κώστας Ασλάνης, Γιώργος Ουρσουζίδης, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Δημήτρης Τσουκαλάς, Κυριακή Τεκτονίδου κ.α.
Επίσης, πολλά άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που είχαν διατελέσει νομάρχες, αντινομάρχες, δήμαρχοι, διευθυντές και μεγάλα στελέχη δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων και συμμετείχαν στη λεηλασία των δημόσιων πόρων, εισχώρησαν μαζικά στο ΣΥΡΙΖΑ. Οργή και θυμό προκαλεί η ατιμωρησία των εκατοντάδων πολιτικάντηδων του κλεφτοΠΑΣΟΚ και πολλών άλλων λαμογιών της «πράσινης νομενλατούρας» που όχι μόνο μένουν στο απυρόβλητο, αλλά μας κουνούν και το δάκτυλο και μας δίνουν «συμβουλές» για το πώς θα βγούμε από την κρίση που αυτοί οι ίδιοι δημιούργησαν.
Το ΠΑΣΟΚ, όσα ονόματα ν’ αλλάξει, όσες μεταλλάξεις να υποστεί, όσα κόμματα – κλώνους και κόμματα-χίμαιρες να δημιουργήσει ( Ελιά, Κίνημα Αλλαγής, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κ.λπ.) στη συνείδηση των περισσότερων Ελλήνων θα παραμένει ως κλεφτοΠΑΣΟΚ, το κόμμα της μεταπολιτευτικής φαυλοκρατίας-κλεπτοκρατίας που φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη για την χρεοκοπία της πατρίδας μας και την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στους διεθνείς τοκογλύφους. Το κόμμα αυτό της λωποδυσίας και της διαφθοράς καλείται ο ελληνικός λαός να ξαποστείλει, όσο το δυνατόν συντομότερα, εκεί όπου ανήκει: στον Απόπατο της Ιστορίας.
Παύλος Γκάσταρης
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/44-chronia-apo-thn-idrush-tou-kleftopasok-meros-d#ixzz5QJvwndHN