Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εξωφρενικό: Αλλοδαποί θα δικάζουν στα Στρατοδικεία της χώρας με εντολή Καμμένου!

Εξωφρενικό: Αλλοδαποί θα δικάζουν στα Στρατοδικεία της χώρας με εντολή Καμμένου!

Ερώτηση προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έκανε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης του Καμμένου σχετικά με την νομιμότητα της προϋπόθεσης οι στρατοδίκες της χώρας να είναι Έλληνες.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση του ΥΠΕΘΑ προς το ΝΣΚ αφορούσε δύο προϋποθέσεις που τίθενται σε διαγωνισμό για την πλήρωση 10 κενών θέσεων δικαστικών (στο βαθµό του παρέδρου) στο Δικαστικό Σώµα των Ενόπλων Δυνάµεων (Στρατοδικεία).

Οι δύο αυτές προϋποθέσεις είναι το κατώτερο και ανώτατο όριο ηλικίας των υποψηφίων («να έχουν συμπληρώσει το 27ο έτος και να μην έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας») και η ελληνική καταγωγή των υποψηφίων («να είναι Έλληνες το γένος και να έχουν την ελληνική ιθαγένεια»).

Επρόκειτο, βεβαίως, για μία σαφέστατα προβοκατόρικη και στημένη ερώτηση του Καμμένου προς το ΝΣΚ, η οποία έγινε σε συνεννόηση με τις πιο σκοτεινές αντεθνικές δυνάμεις εντός της συγκυβέρνησης.

Η ερώτηση αυτή, λοιπόν, είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για μία επί του θέματος γνωμοδότηση του ΝΣΚ, το οποίο απεφάνθη ότι η μεν ηλικιακή προϋπόθεση είναι νόμιμη, όμως δεν είναι νόμιμη, δηλαδή κρίνει ότι μπορούν οι Στρατοδίκες να είναι αλλοδαποί!

Η πρωτοφανής αυτή απόφαση στηρίζεται στην επί ΝΔ υπ΄ αριθμ. 3317/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έχει κρίνει ότι μπορούν να εισέρχονται στις Στρατιωτικές Σχολές και υποψήφιοι οι οποίοι δεν έχουν Ελληνική καταγωγή.

Δηλαδή δεν μας έφτανε ότι στον Ελληνικό Στρατό θα βλέπουμε σκιπεταραίους να σχηματίζουν τον «αετό», θα έχουν και «δικούς τους» στρατοδίκες να αποφαίνονται ότι «όλα καλώς».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ejwfreniko-allodapoi-tha-dikazoun-sta-stratodikeia-ths-chwras-me-entolh-kam#ixzz5QKpKeclO

Exit mobile version