Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ θα κατεδαφίσει χωριό Βεδουίνων στην Δυτική Όχθη

Το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ θα κατεδαφίσει χωριό Βεδουίνων στην Δυτική Όχθη

Το κράτος του Ισραήλ φροντίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να δείχνει τον ξεκάθαρα ρατσιστικό χαρακτήρα που το διέπει. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ενέκρινε την Τετάρτη την κατεδάφιση του Χαν αλ Αχμάρ, ενός χωριού Βεδουίνων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μέσα σε διάστημα επτά ημερών. Το Χαν αλ Αχμάρ, με 173 κατοίκους, βρίσκεται ανατολικά της Ιερουσαλήμ μεταξύ δύο εβραϊκών οικισμών και αποτελείται από πρόχειρα καταλύματα. Χτίστηκε χωρίς την άδεια των ισραηλινών αρχών που, όπως τονίζουν οι Παλαιστίνιοι, είναι αδύνατον να χορηγηθεί.

Η απομάκρυνση του χωριού αυτού, καταγγέλλουν ακτιβιστικές οργανώσεις, θα επιτρέψει να δημιουργηθεί ένας μεγαλύτερος χώρος για την ανέγερση εβραϊκών οικισμών κοντά στην Ιερουσαλήμ, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους Παλαιστίνιους να διατηρήσουν την εδαφική συνέχεια στη Δυτική Όχθη, όπου επιθυμούν να δημιουργήσουν το κράτος τους.

Το Ισραήλ επιδίωκε εδώ και πολύ καιρό να εκδιώξει τους Βεδουίνους από την περιοχή ανάμεσα στους δύο οικισμούς και το Ανώτατο Δικαστήριο είχε εγκρίνει αρχικά την κατεδάφιση τον Μάιο. Οι ισραηλινές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι πρόκειται να μεταφέρουν τους κατοίκους του χωριού σε μια περιοχή 12 χιλιόμετρα πιο μακριά, κοντά στο παλαιστινιακό χωριό Αμπού Ντις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος χώρος βρίσκεται δίπλα σε μια χωματερή (!), με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την αντίληψη που έχει το ισραηλινό κράτος για τους Βεδουίνους αυτούς. Για μια ακόμη φορά, το Ισραήλ παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο που αφορά τις κατεχόμενες περιοχές, ενώ για μια ακόμη φορά συγκεκριμένοι «αντιρατσιστές», «ανθρωπιστές» και «δικαιωματάκηδες» φροντίζουν να τηρούν σιγή ιχθύος για την απάνθρωπη και ρατσιστική συμπεριφορά του Ισραήλ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-epideijh-apanthrwpias-apo-to-ratsistiko-kratos-tou-israhl.-tha-katedafi#ixzz5QOlpQ9WV

Exit mobile version