Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η θηλιά των Μνημονίων στον λαιμό του Ελληνικού Λαού και το καθήκον της Χρυσής Αυγής

Πριν από λίγες ημέρες ένας από τους πιο προβεβλημένους συριζαίους υπουργούς, ο Γιώργος Σταθάκης, απάντησε τα εξής στο επιχείρημα που του τέθηκε, ότι μετά «την έξοδο από τα Μνημόνια» το «χρέος» είναι υψηλότερο:

«Μπήκαμε στο μνημόνιο όταν η Ελλάδα χρωστούσε 300 δισ. ευρώ με διάρκεια αποπληρωμής 7 χρόνια κι έπρεπε να βρίσκει 40 δισ. ευρώ τον χρόνο. Βγαίνουμε από το μνημόνιο με 40ετή περίοδο αποπληρωμής, ετήσιες υποχρεώσεις περί τα 6 δισ. ευρώ και με ρύθμιση για το χρέος ότι από το 170-180% του ΑΕΠ απομειώνεται το 50%. Άρα πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις».

Η απάντηση του Σταθάκη δεν είναι πρωτότυπη, αλλά συνέχεια ανάλογης επιχειρηματολογίας που άσκησε αρχικά ο Βενιζέλος και μετά ο Στουρνάρας. Το νόημά της έγκειται, με λίγα λόγια, στο ότι δεν έχει σημασία πόσα χρωστάς, αλλά αν μπορείς να πληρώνεις τις δόσεις που σου καθορίζουν οι δανειστές σου! Όταν οι Βενιζέλος και Στουρνάρας χρησιμοποιούσαν αυτού του είδους το επιχείρημα ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μιλούσε για «αποικία χρέους», ζητώντας την «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους -πάνω από το 60%- του χρέους και αποπληρωμή του υπόλοιπου με περίοδο χάριτος και ρήτρα ανάπτυξης».

Φυσικά, ο Σταθάκης (μαζί με τους υπόλοιπους απατεωνίσκους συριζαίους) ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της «αντιμνημονιακής» προπαγάνδας. Όταν όμως στρογγυλοκάθησαν τους πισινούς τους στην άνετη καρέκλα της εξουσίας, ως «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση, υπέγραψαν την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015, που ξεκαθάριζε ότι το «χρέος» δεν θα διαγραφεί, μιλούσαν για την περιβόητη «δημιουργική ασάφεια» και όταν υπέγραψαν «στα τέσσερα» το τρίτο Μνημόνιο (μαζί με όλους τους άλλους προσκυνημένους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που μέχρι τότε κατηγορούσαν ως δούλους των διεθνών τοκογλύφων) μιλούσαν για «εκβιασμό με το πιστόλι στον κρόταφο».

Η εξυπνακίστικη άποψη για το «χρέος» που παρουσίασε ο Σταθάκης, για λογαριασμό της παρούσας κυβέρνησης, πανομοιότυπη με αυτή των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, αποτελεί συνώνυμο της ξενοδουλείας και της υποτέλειας στους διεθνείς τοκογλύφους. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του «Συνταγματικού τόξου» έχουν φροντίσει να υποθηκεύσουν την Πατρίδα και τον Λαό στους αδίστακτους τοκογλύφους του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, λειτουργώντας ξεκάθαρα ως εντολοδόχοι των δικών τους επιθυμιών.

Οι διεθνείς τοκογλύφοι είναι αυτοί που ρυθμίζουν το ύψος των ετήσιων τοκοχρεολυτικών δόσεων και οι εγχώριες εντολοδόχες κυβερνήσεις είναι αυτές που διαχειρίζονται την αντεθνική και αντιλαϊκή πολιτική της αποικιοποίησης της Χώρας, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της, της σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας και της πλήρους φτωχοποίησης, μέσω των οποίων εξασφαλίζεται η αποπληρωμή αυτών των τοκοχρεολυτικών δόσεων.

Την ώρα που ο Τσίπρας θα ψευδολογεί χυδαία από το βήμα της ΔΕΘ, ο βρόγχος στην θηλιά του Ελληνικού Λαού θα σφίγγεται ακόμη περισσότερο. Καθήκον του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι να καταστρέψει αυτή την θηλιά. Υποχρέωση του Ελληνικού Λαού είναι να συμπορευτεί μαζί μας σ’ αυτόν τον νέο Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-thhlia-twn-mnhmoniwn-ston-laimo-tou-ellhnikou-laou-kai-to-kathhkon-ths-ch#ixzz5QVlgrsl5

Exit mobile version