Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τσίπρας για Ευρωεκλογές: Υπάρχουν δύο στρατόπεδα, οι Εθνικιστές και οι πολιτικάντηδες της παγκοσμιοποίησης!

Στην γραμμή Μοσκοβισί, που φαίνεται ότι εκφράζει κομμάτι της κεντροαριστεράς των διεθνών τοκογλύφων, στάθηκε ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετούμενος επί των Ευρωεκλογών στην σημερινή πολύωρη συνέντευξη τύπου του.

Σας παραθέτουμε προ του οποιουδήποτε σχολιασμού το απόσπασμα της δηλώσεώς του:

“Ναι ανησυχώ. Η Ευρώπη σήμερα από την πίεση της κρίσης παίρνει μια κλίση αντιευρωπαϊκή. Διαμορφώνονται δύο στρατόπεδα το ένα που αμφισβητεί τις βασικές αξίες της Ευρώπης, της δημοκρατίας, της συνεργασίας, της πολιπολιτισμικότητας και το άλλο στρατόπεδο που τις υπερασπίζεται. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα σε αυτό το ρεύμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την εντάσσεται στην ευρωπαϊκή αριστερά. Θα πρέπει να ενταθούν οι κινήσεις συνεργασίας. Μας ανησυχεί η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και βλέπουμε μια φοβική ακατανόητη στάση των κομμάτων της χριστιανοδημοκρατίας να κάνουν στροφή στη ατζέντα της ακροδεξιάς. Όπου αυτό έχει συμβεί δεν έχουν κερδίσει ψήφους αντίθετα έχει κερδίσει η ακροδεξιά.

Θα είναι πολύ επιζήμιο για το μέλλον της Ευρώπης αν η κ. Μέρκελ υποχωρήσει σε τέτοιες δυνάμεις. Θα πρέπει να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία για να ανασχεθεί η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη“.

Είναι αληθές αυτό που λέει ο Τσίπρας. Στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, υπάρχουν μονάχα δύο κόμματα, οι Εθνικιστές από την μία και οι πολιτικάντηδες της παγκοσμιοποίησης από την άλλη.

Σαφέστατο, λοιπόν, και το δίλημμα ενώπιον του οποίου έρχονται οι πολίτες ενώπιον των Ευρωεκλογών, αλλά και των Εθνικών Εκλογών: Ή θα ψηφίσουν τους Εθνικιστές για να σταματήσει η λαθρομετανάστευση, η ισλαμική τρομοκρατία, η άλωση των γειτονιών τους και όλα τα άλλα παρελκόμενα ή που θα στηρίξουν τους πολιτικάντηδες, προκειμένου να συνεχιστεί η πορεία της Ευρώπης, αλλά και της χώρας προς την καταστροφή.

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tsipras-gia-eurwekloges-uparchoun-duo-stratopeda-oi-ethnikistes-kai-oi-poli#ixzz5Qc7KdvRR

Exit mobile version