Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή δεν ξεχνά την μαύρη συνεισφορά των μπολσεβίκων στην Μικρασιατική Καταστροφή

Σήμερα, Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, Κλιμάκιο Συναγωνιστών από την Περιφέρεια Πειραιά παρευρέθηκε στην 96η εκδήλωση για την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας, τιμώντας την μνήμη του εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου και όλων των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής από τους τούρκους.

Τελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου. Ακολούθησε με την συμμετοχή πλήθους λαού η Λιτάνευση της Εικόνας των Μικρασιατών Μαρτύρων στους δρόμους γύρω από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Αλέξιο.

Ενενήντα έξι  χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.  Παρά τις κοπιώδεις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους Εθνομηδενιστές μαρξιστές και εθνομηδενιστές νεοφιλελεύθερης κοπής να περνούν τέτοια ιστορικά γεγονότα αθόρυβα, με απώτερο σκοπό να ξεχαστούν ή να θυσιαστούν στο πνεύμα των καλών (διεθνών) σχέσεων, όπως επιτάσσει  η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Η Χρυσή Αυγή τιμά τους Αγίους, τον πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις, που άνθισαν στα Μικρασιατικά παράλια.

Μία από τις πιο θλιβερές επετείους της νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας είναι αυτή της κατάρρευσης του μικρασιατικού μετώπου που οδήγησε στην στρατιωτική ήττα και συντριβή αλλά και τον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από την μικρασιατική γη. Τα ιστορικά γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1922 έχουν καταγραφεί στο σύνολό τους με τον τίτλο «Μικρασιατική καταστροφή». Η ήττα του 1922 μπορεί να συγκριθεί με αυτήν του 1453 και να θεωρηθεί ως μεγαλυτέρα γιατί μ’ αυτήν ξεριζώθηκε η από χιλιάδων ετών ελληνική παρουσία στην Ιωνική γη. Παρ’ όλο που η επέτειος της μικρασιατικής καταστροφής δεν εορτάζεται επισήμως από τις ελληνικές αρχές αυτή έχει περάσει και έχει εντυπωθεί στο φυλετικό ασυνείδητο μέσω μιας κορυφαίας σκηνής του δράματος όπως είναι αυτή της σφαγής και της πυρπόλησης της Σμύρνης.

Από γενέσεως της, η «Χρυσή Αυγή» δεν αποδέχεται τον ηττοπαθή γκιαούρικο όρο «χαμένη πατρίδα». Για μας όσα χρόνια κι αν περάσουν, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, δεν θα υπάρξουν ποτέ χαμένες πατρίδες μα σκλαβωμένες πατρίδες που ζητούν από εμάς την απελευθέρωσή τους!

Όπως είχε τονίσει ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, σε ομιλία του για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στις Αχαρνές: «Με τα όπλα των κομμουνιστών εξόντωσαν τον Ελληνισμό οι τούρκοι στην Μικρασία, αυτό δεν το λέει καμία «ιστορία» από αυτή που μαθαίνουν στα παιδιά μας».

Δεν είναι μονάχα, όμως, οι σοβιετικοί κομμουνιστές που ευθύνονται για αυτή την καταστροφή. Όμοια, ευθύνες έχουν και οι εν Ελλάδι υποτακτικοί τους, οι εγχώριοι κομμουνιστές του Σύριζα και του ΚΚ€.
Αυτοί, λοιπόν, όχι μόνο ασκούσαν διαλυτική πολιτική στην ενδοχώρα, προκαλώντας προβλήματα και κηρύσσοντας την άρνηση στράτευσης και την λιποταξία. Στο μέτωπο μοίραζαν προκηρύξεις στους στρατιώτες, επιχειρώντας να ρίξουν το ηθικό του στρατεύματος και να φέρουν την καταστροφή. Αυτά τους τα εγκλήματα, μάλιστα, δεν τα αρνούνται, αλλά τα παραθέτουν και μόνοι τους στον «Ριζοσπάστη».

Σας παραθέτουμε σχετικά αποσπάσματα από την ιστοσελίδα του «κόμματος της προδοσίας» από το 2012: «Το ΣΕΚΕ (ΚΚΕ), από την έναρξη ακόμη της Μικρασιατικής Εκστρατείας, με την απόβαση του στρατού στη Σμύρνη, αποκάλυπτε το χαρακτήρα της και ήταν το μόνο κόμμα που αντιτάχτηκε στον άδικο και τυχοδιωκτικό πόλεμο.»

«Έτσι, στηριγμένο στη μαρξιστική – λενινιστική θεωρία, αν και νεαρό τότε κόμμα με λιγοστές δυνάμεις, πάλευε ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις κατακτητικές επιδιώξεις της άρχουσας τάξης, που μόνο δεινά φόρτωνε το λαό.»

Πως, όμως, το ΚΚ€ «πάλευε» ενάντια στα… «συμφέροντα της αστικής τάξης»; Το λένε και πάλι οι ίδιοι και σας παραθέτουμε αποσπάσματα από έγγραφα της εποχής, που τα δίνουν και πάλι μόνοι τους στην δημοσιότητα:

Από την προκήρυξη του ΣΕΚΕ της 10ης Σεπτεμβρίου 1920: «Η ώρα του νέου πολέμου έφθασεν! Ο εχθρός ευρίσκεται εντός των συνόρων και όχι πέραν αυτών! Είναι αυτοί οι εκμεταλλευταί μας οι οποίοι κρύπτονται όπισθεν των διαφόρων αστικών κομμάτων και οι οποίοι εμφανίζονται ενώπιον του λαού με πατριωτικά και εθνικιστικά ενδύματα, ενώ οι ίδιοι ως εργοδόται, ως τραπεζίται, ως τοκισταί, ως γαιοκτήμονες, ως έμποροι, ως πολιτικοί, τυραννούν και καταπιέζουν τον τόπο. Αυτοί είναι οι πραγματικοί – οι φυσικοί – εχθροί μας.»

«Μόνον η ένωσις των Ελλήνων εργατών και χωρικών ηνωμένων υπό μίαν κοινήν σημαίαν με τους άλλους εργάτας και χωρικούς των Βαλκανίων, αποτελεί την πραγματικήν εγγύησιν διά την ειρήνη και ησυχίαν της Ελλάδος και όλων των βαλκανικών λαών και διά την οριστικήν χειραφέτησιν της Ελλάδος και όλων των άλλων βαλκανικών λαών από τας επεμβάσεις και επιθέσεις του ξενικού κεφαλαίου και των ξένων ιμπεριαλιστών.»

Το πιο αισχρό, όμως, είναι το γεγονός πως όχι μόνο δεν μετανοούν για τα εγκλήματά τους, αλλά χρησιμοποιούν προπαγανδιστικά τα θύματά τους για τα νεώτερα εγκλήματά τους. Συγκεκριμένα, κάνουμε λόγο για το γεγονός ότι επικαλούνται την Μικρασιατική Καταστροφή ως επιχείρημα για το λεγόμενο «προσφυγικό».

Πως, όμως, διεξήχθη ο αγώνας των κομμουνιστών για να γίνουμε… Σοβιετ; Το αναδεικνύει και πάλι ένα δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη»:

Τ.Ο. Περάματος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-den-jechna-thn-maurh-suneisfora-twn-mpolsebikwn-sthn-mikrasia#ixzz5QdxCYS2P

Exit mobile version