Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενέστατα (μιλώντας δίκην … Φιντέλ Κάστρο επί 3 ώρες κι ένα τέταρτο) στα ποικίλα τρέχοντα πολιτικά θέματα, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» με αφορμή την 83η ΔΕΘ. Απήντησε εκλεκτικά κι επιτηδευμένα (προφανώς όπου ήθελε και όπως τον βόλευε) σε ερωτήσεις εκπροσώπων διαφόρων ΜΜΕ.
Ερωτηθείς πότε θα πάμε στις κάλπες απήντησε σιβυλλικά : «Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των πραγμάτων τους επόμενους μήνες» αλλά όμως τόνισε ότι ο πάγιος σχεδιασμός του κόμματός του είναι για εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Με έναν επιτηδευμένο παροξυσμό εύγλωττου θράσους και υποκριτικής είπε : « Στόχος είναι να εξαντλήσουμε την 4ετία ! Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές του Οκτώβρη του 2019 γιατί είναι η δύναμη που πέτυχε, έχει στήριξη από την κοινωνία και έχει σχέδιο και όραμα για τη χώρα (ναι πράγματι το είπε και μάλιστα με πολύ σοβαρότητα !). Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική δύναμη με διακριτή ταυτότητα αλλά δεν είναι μια πολιτική δύναμη που αρνείται τον διάλογο ούτε έχει κλειστές τις πόρτες. Είμαστε μέσα στην κουλτούρα του διαλόγου, θέλουμε να πείσουμε την κοινωνία και συζητάμε με όλες τις δυνάμεις, μας ενδιαφέρει και η συζήτηση με τις δυνάμεις της λεγόμενης Κεντροαριστεράς, άλλωστε είμαστε σε διαρκή διάλογο μαζί τους στην Ευρώπη.» ‘Όμως για το υφέρπον θέμα των πιθανών συνεργασιών σημείωσε με προφανή κυνισμό : «Αυτό που δεν μπορούμε και δεν θα κάνουμε είναι να αλλοιώσουμε τον στρατηγικό μας προσανατολισμό» «Αλλά», συνέχισε, «είμαστε ανοικτοί σε διάλογο και σε συμπόρευση με ευρύτερες δυνάμεις γιατί έχουμε την πεποίθηση ότι μπορεί έτσι η χώρα να προχωρήσει μπροστά». Ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ακόμη ότι «….η επόμενη μέρα της χώρας μπορεί να έχει στοιχεία διαλόγου, συνεννόησης με ευρύτερες δυνάμεις. Όχι με τις δυνάμεις που έχουν σχέδιο να μας γυρίσουν πίσω. Όχι δηλαδή με τη σημερινή ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που είναι ακραία νεοφιλελεύθερη και ακραία δεξιά».
Σχετικά με το κόμμα της «ψοφοδεούς δεξιάς» αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Τσίπρας εξέφρασε επίσης αντιακροδεξιά κριτική (αλήθεια που είδε την δεξιά και που το άκρο της;) λέγοντας ότι «Η ΝΔ του Κυριάκου και του Άδωνη δεν έχει σχέση με ό,τι παραδοσιακά εκπροσωπούσε η παράταξη» (σφάλλει τα πλείστα, η ΝΔ τουναντίον εκπροσωπεί πιστά αυτό που εκπροσώπησε από την ίδρυσή της !). Επίσης απέδωσε στους Νεοδημοκράτες «ακροδεξιά ρητορική» και έκανε λόγο για «πολιτική Πινοσέτ», αποδεικνύοντας ότι τουλάχιστον διαθέτει πηγαίο …. χιούμορ.
Ο κ. Τσίπρας εδήλωσε επίσης με … παπική βεβαιότητα ότι ο συνέταιρός του, ο ΥΕΘΑ Καμμένος δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο τη οικονομική πορεία της χώρας, («Επειδή τον γνωρίζω και έχουμε πολύ καλή συνεργασία, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα θέσει σε διακινδύνευση την ανάκαμψη της οικονομίας και την πορεία της χώρας»), παρά το ότι ο ΥΕΘΑ Καμμένος διαφωνεί (;) με την «Συμφωνία των Πρεσπών». Γι’ αυτήν ανέφερε : «σημαντική η συμφωνία των Πρεσπών, θα δώσει ώθηση στη Θεσσαλονίκη», αλλά με αιφνίδια … πατριωτική ευαισθησία είπε επίσης : «παρακολουθούμε τη ρητορική των γειτόνων. Ορισμένες φορές (sic!)περνάει τα συμφωνηθέντα πλαίσια. Επισημαίνουμε διαρκώς ότι όσα λέμε πρέπει να βρίσκονται στα όρια της συμφωνίας». Για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο για «ακροδεξιά στοιχεία», αλλά και για το «αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώνει ελεύθερα την άποψη του», (όμως αν διαφωνεί ο πολίτης με τον κ. Τσίπρα, τότε τον ποτίζει δακρυγόνα και τον κοπανάει η ΕΛΑΣ, ώστε με την κλωτσοπατινάδα και το δάκρυ να …. δει το φως το αληθινό, διότι κατά την γνώμη της νυν εξουσίας η μειοδοτική συμφωνία εξυπηρετεί τα ….. εθνικά συμφέροντα.)
Εξήγησε ότι (κατ’ αυτόν) οι Σκοπιανοί – Ψευτομακεδόνες γείτονές μας ορθώς κάνουν δημοψήφισμα, διότι η Συμφωνία των Πρεσπών που συνυπέγραψαν μαζί του, τους αναγκάζει να αλλάξουν το όνομά τους και το σύνταγμά τους. Μάλιστα επισήμανε : «Εμείς δεν αλλάζουμε ούτε το Σύνταγμά μας ούτε το όνομα μας, … εμείς λοιπόν δεν έχουμε κανέναν λόγο να προβούμε σε μια τέτοια διαδικασία» και ισχυρίστηκε με σπουδαίο ύφος ότι όπως επικυρώνονται όλες οι διεθνείς συνθήκες από την ελληνική Βουλή, έτσι ….. θα κυρώσει και αυτή (!).
Επίσης ο κ. Τσίπρας δήλωσε σχετικά με την άποψη και τοποθέτηση των ΑΝΕΛ: «Εκτιμώ τη θέση και στάση του Πάνου Καμμένου, αν και διαφωνώ απόλυτα μαζί του. Εντούτοις είναι προφανές ότι η λύση που θέλει ο Πάνος Καμμένος δεν θα ήταν ποτέ εφικτή, με βάση τους διεθνείς συσχετισμούς, όσο κι αν όλοι τη θέλαμε (διαγωνίζονται ποιος από τους δύο τους είναι πιο «πατριώτης») ….Θα ήταν μια πρωτοφανής ιστορικά εξέλιξη να καλείται μια χώρα να κάνει δημοψήφισμα για το πώς θα ονομαστεί μια γειτονική χώρα και θα αλλάξει το σύνταγμά της»,
Τόνισε «Εγώ είμαι αποφασισμένος να πράξω αυτό που θεωρώ ότι είναι εθνικό συμφέρον» και αναφερόμενος στον «μεγάλο αντίπαλό» του Μητσοτάκη είπε πως «αν πιστεύει ότι η συμφωνία είναι εθνικά επιζήμια, τότε αντί να κάνει τον “τζάμπα μάγκα” (ομίλησε ο … βαρύμαγκας) και να λέει άλλα στο εσωτερικό κι άλλα στο εξωτερικό, ας βγει να πει ότι αν την ψηφίσει η παρούσα κυβέρνηση, εκείνος θα ακυρώσει τη Συμφωνία εάν γίνει κυβέρνηση. Γιατί δεν το λέει αυτό;».
Μιλώντας για τον (κατά δήλωσή του «φίλο του» Ζάεφ) είπε πως «Όλα τα προηγούμενα χρόνια στην ΠΓΔΜ είχαμε έναν εθνικιστή που ήθελε να κλέβει στην ιστορία του ελληνικού λαού. Όταν εξελέγη μια κυβέρνηση που ήταν ανοιχτή στο διάλογο, σπεύσαμε να αδράξουμε την ευκαιρία ….. Κι αν επρόκειτο για κάτι μη επωφελές για τη χώρα, δεν υπήρχε περίπτωση να ενδώσουμε». (Εδώ πράγματι μένουμε αποσβολωμένοι από την πολιτική οξυδέρκεια και το εθνοπρεπές ήθος του ανδρός ! Καταλάβαμε όμως ότι για όλα φταίει ο …. Εθνικισμός !)
Για τις ανθρωποκτόνες και αφανιστικές πυρκαγιές στην Αττική, ανέφερε σχετικά με ενδεχόμενη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ σε τυχόν πρόταση για προανακριτική για την τραγωδία στο Μάτι: «Η όποια προσπάθεια περαιτέρω πολιτικής υπεραξίας από μια τραγωδία θα ήταν κατακριτέα από τον ίδιο τον ελληνικό λαό. Διεξάγεται έρευνα από την Δικαιοσύνη. Η Εισαγγελία διερευνά όλα τα δεδομένα και θα καταλήξει σε συμπεράσματα σε σχέση με τα αίτια της καταστροφής. Επίσης και ο κ. Γκολντμάϊερ θα φτιάξει πόρισμα με την επιστημονική του ομάδα για τις αιτίες της καταστροφής. Να σταματήσει η αξιωματική αντιπολίτευση να τυμβωρυχεί πάνω σε μια εθνική τραγωδία».
Ο «ανεπιθύμητος στην Συμπρωτεύουσα» κ. Τσίπρας, προστατευόμενος ασφαλώς από 5.000 αστυνομικούς, μίλησε επίσης εκτενώς για τις ελληνορωσικές σχέσεις, την οικονομία, το ασφαλιστικό, την υγεία και την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, πραγματοποιώντας μιαν αξιοπρόσεκτη απαγγελία και μία καλοστημένη παράσταση μιμικής για να επενδύσει τις ποικιλόχρωμες, παράταιρες και ανυπόστατες γενικολογίες του.
Τέλος σε ερώτηση για πιθανή διαδοχή του Παυλόπουλου απήντησε με πηγαία αμεσότητα : «Έχουμε έναν εξαιρετικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν βλέπω το λόγο να μπω σε αυτή τη συζήτηση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τιμά με τη στάση του τη χώρα. Δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση για αλλαγή Προέδρου». (Η εν λόγω τοποθέτηση είναι πράγματι ανάξια οιουδήποτε περαιτέρω σχολιασμού).
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/den-epapse-to-thrasos#ixzz5QhvTAWp0
Reblogged this on Macedonian Ancestry.