Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

H τραγική μοίρα του συντρόφου Μπογιώφ, σ’ ένα όνειρο θερινής νυκτός

«Ένας ολόκληρος κόσμος κατέρρευσε μέσα μου»

Μια απ’ τις προηγούμενες βραδιές, έτυχε να διαβάσω ένα επετειακό κείμενο (ολόκληρο «σεντόνι») για την συμφωνία Μολότωφ-Ρίμπεντροπ, του συντρόφου Μπογιόπουλου – που αν και… έξαλλος κομμουνιστής, αρθρογραφεί στα… «αστικά» ΜΜΕ. Ειλικρινά, έμεινα άναυδος, με το πάθος και τα επιχειρήματα υπεράσπισης του Συμφώνου. Επειδή δεν είχαν επιχειρήματα υπεράσπισης, οι Σοβιετικοί απέκρυπταν από τους υπηκόους τους κι αυτή την ύπαρξη του Συμφώνου!

Θα μου μείνει αξέχαστη μια αντιπαράθεση που είχα με γυναίκα φίλου μου, προερχόμενη από χώρα της πρώην ΕΣΣΔ, στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Αρνείτο κατηγορηματικά την ύπαρξη του Συμφώνου, γιατί δεν είχε ακούσει τίποτα σχετικό, ούτε το είχε διδαχθεί στην Ιστορία όταν πήγαινε σχολείο!

Μου ζήτησε χίλιες φορές συγνώμη που με αμφισβήτησε… τρία χρόνια αργότερα, όταν βρήκε όλες τις αποδείξεις περί του Συμφώνου στην διδακτέα ύλη του μετασοβιετικού βιβλίου Ιστορίας του μικρότερου αδελφού της και μου ομολόγησε ευθαρσώς: «Τόσα χρόνια μας είχαν στο σκοτάδι. Δεν σου κρύβω πως ένας ολόκληρος κόσμος κατέρρευσε μέσα μου»…

Διαβάστε περισσότερα στο Εθνικισμός.net

 

Exit mobile version