Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εκλογές τον Μάρτιο ή τον Μάιο;

Γράφει ο Αντίοχος

Τρεις ώρες και δέκα λεπτά κράτησε η συνέντευξη τύπου του mister Tsipra στην ΔΕΘ και αναλώθηκε στις αναμενόμενες ψεύτικες υποσχέσεις και στην αποθέωση των υπερατλαντικών αφεντικών.

Έβγαλε όμως και μια είδηση! Για πρώτη φορά, το ανδρείκελο των Αμερικανών άφησε -και μάλιστα με πολύ ξεκάθαρο τρόπο- ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνησή του να μην εξαντλήσει την τετραετία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η βασική στρατηγική μου επιλογή είναι να πάμε σε εκλογές το φθινόπωρο του 2019. Αυτό θα επιδιώξω ότι έχει τις πιο πολλές πιθανότητες να συμβεί γιατί η χώρα και η οικονομία πάνε καλά. Αυτόν τον σχεδιασμό θα ακολουθήσουμε, από εκεί και πέρα βέβαια όλα θα εξαρτηθούν και από την πορεία των πραγμάτων τους επόμενους μήνες…».

Επιπλέον, είπε πως ο κρίσιμος μήνας για το μέλλον της συγκυβέρνησης θα είναι ο Φεβρουάριος, όπου θα έρθει στη βουλή η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών – υπενθυμίζω πως μετά το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στα Σκόπια, θα ακολουθήσει η συνταγματική αναθεώρηση:

«Το Φεβρουάριο θα αποφασίσουμε με τον κυβερνητικό εταίρο για το τί θα κάνουμε… Ο Πάνος Καμμένος δε θα θέσει σε διακινδύνευση την πολιτική σταθερότητα στον τόπο».

Εδώ, όπως βλέπουμε, προεξοφλεί την στάση του Καμμένου, ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση εξαιτίας του Μακεδονικού. Αλλά…

Ποιες επιλογές έχει η συγκυβέρνηση; Κατ’ αρχάς, δεν μπορεί να…

Διαβάστε την συνέχεια στο Εθνικισμός.net

Exit mobile version