Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποθρασύνθηκαν εντελώς οι τούρκοι: Αποκαλούν «ομοεθνείς» την μουσουλμανική μειονότητα και ζητούν αυτόνομες μουφτείες!

Αποθρασύνθηκαν εντελώς οι τούρκοι: Αποκαλούν «ομοεθνείς» την μουσουλμανική μειονότητα και ζητούν αυτόνομες μουφτείες!

Πατώντας τόσο πάνω στην ένταση της επιθετικότητας που τους διέπει όσο και στην συνεχιζόμενη αδράνεια-ηττοπάθεια του Ελληνικού(;) κράτους, οι τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις τους σε βάρος της Ελλάδας.

Ωμή παρέμβαση της Άγκυρας στα εσωτερικά θέματα της Χώρας μας, συνιστά η προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων προβλέπει τις διαδικασίες για την επιλογή των μουφτήδων σε Ξάνθη και Κομοτηνή. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Χαμί Ακσόι καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να μην προβεί σε οποιουδήποτε είδους τροποποίηση στο καθεστώς με το οποίο αυτοί ορίζονται οι πνευματικοί ηγέτες της μουσουλμανικής μειονότητας. Επίσης, επικαλέστηκε τις «ανησυχίες των ομοεθνών τους στην Δυτική Θράκη»(!), γιατί δεν εισακούστηκαν οι παρατηρήσεις τους και οι διαφωνίες τους. «Η συγγένειά μας με την Δυτική Θράκη μας κάνει να ανησυχούμε για το σχέδιο νόμου που οδηγεί στην άρση του καθεστώτος αυτονομίας του θεσμού του Μουφτή, που ορίζεται με βάση διεθνείς συνθήκες» είπε ο Ακσόι και ζήτησε να υιοθετηθούν οι θέσεις των μουσουλμάνων της περιοχής.

Το θράσος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών ξεπερνά τα όρια, καθώς αναφέρει ότι η Τουρκία έχει εκφράσει δημοσίως την άποψή της για την συγκεκριμένη νομική ρύθμιση «σχετικά με την εφαρμογή του αστικού κώδικα ή κατ’ επιλογή του νομικού συστήματος της Σαρία σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ δύο πλευρών στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης».

Ο Ακσόι πρόσθεσε ότι η τουρκική «συμβουλευτική επιτροπή» (που συνεδρίασε παρουσία βουλευτών του Σύριζα) έχει καταθέσει ήδη τις απόψεις των «ομοεθνών» του στην Δυτική Θράκη ως προς το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα. «Οι ομοεθνείς μας στην Δυτική Θράκη ανησυχούν για την πρόβλεψη του διατάγματος που αίρει το αυτοδιοίκητο των μουφτειών, το οποίο κατοχυρώνεται από διεθνείς συμφωνίες. Αναμένουμε να ληφθούν υπ’ όψιν οι απόψεις και τα αιτήματα της μειονότητας σχετικά με τους μουφτήδες, οι οποίοι εξυπηρετούν ανάγκες των ομογενών μας. Η “τουρκική μειονότητα” της Δυτικής Θράκης μας έχει γνωστοποιήσει και σε εμάς τις ανησυχίες της. Αναμένουμε από την Ελλάδα, που δεν αναγνωρίζει τους εκλεγμένους μουφτήδες της “τουρκικής μειονότητας” της Δυτικής Θράκης, να δώσει προτεραιότητα στο να δοθεί τέλος σε αυτή την κατάσταση και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες της “μειονότητας” στις νομικές ρυθμίσεις που ετοιμάζει» τόνισε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Καταπατώντας τόσο τις διεθνείς συνθήκες όσο και κάθε έννοια Δικαίου, οι τούρκοι δείχνουν ότι δεν σταματούν πουθενά, καθώς η όρεξή τους ολοένα και μεγαλώνει ύστερα από κάθε παραχώρηση των εναλλασσόμενων κυβερνήσεων του «Συνταγματικού τόξου». Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος, σε κάθε σημείο της Ελληνικής Γης οι τούρκοι δείχνουν την ξεκάθαρη επεκτατική διάθεσή τους, εκμεταλλευόμενοι πλήρως το ότι στην εξουσία της Ελλάδας βρίσκονται οι ψοφοδεείς πολιτικάντηδες και όχι οι αποφασισμένοι Εθνικιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, που δεν θα επέτρεπαν στους τούρκους καμία θρασύτατη συμπεριφορά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apothrasunthhkan-entelws-oi-tourkoi-apokaloun-omoethneis-thn-mousoulmanikh#ixzz5Qoy5dtrj

Exit mobile version