Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στο σκαμνί ΝΔ – ΠαΣοΚ – KK€ για τα θαλασσοδάνεια: Ξεκινά πάλι η έρευνα που προσπάθησαν να σταματήσουν με (ν)τροπολογία!

Στο σκαμνί ΝΔ - ΠαΣοΚ - KK€ για τα θαλασσοδάνεια: Ξεκινά πάλι η έρευνα που προσπάθησαν να σταματήσουν με (ν)τροπολογία!

Κλήθηκαν για κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τα τραπεζικά στελέχη που χορηγούσαν επί σειρά ετών θαλασσοδάνεια, δανεικά κι αγύριστα από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού. Πρόκειται για 50 στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και της πάλαι ποτέ Αγροτικής, οι οποίοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

Πρόκειται για την παλιά, συνήθη πρακτική των τραπεζών να δίνουν δάνεια στην ΝΔ και το ΠαΣοΚ με εγγύηση την μελλοντική τους χρηματοδότηση, χωρίς μάλιστα να ελέγχεται αν αυτή η «μελλοντική χρηματοδότηση» είχε εκχωρηθεί ήδη για άλλο δάνειο. Το πώς, βεβαίως, υπολογιζόταν αυτή η «μελλοντική χρηματοδότηση», προκαταλαμβάνοντας την ψήφο του Ελληνικού Λαού, είναι μέσα στα όσα πρέπει να ερευνηθούν από την δικαιοσύνη.

Τα δανεικά κι αγύριστα που εισέπραξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπολογίζονται στα 230 εκατ. ευρώ, γεγονός που άμα το συνδυάσει κανείς με τις συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών και το γεγονός πως ουδείς τους ενόχλησε με πλειστηριασμούς και εξώδικα, μας δίνει να καταλάβουμε το μέγεθος του σκανδάλου και την αδικία που υφίστανται οι απλοί Έλληνες πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα λαμόγια της πολιτικής σκηνής επεχείρησαν να σταματήσουν την έρευνα αυτή με (ν)τροπολογία που ψηφίστηκε από την Βουλή το 2013 και προστάτευε τόσο τα τραπεζικά στελέχη, όσο και τους οικονομικούς τους διευθυντές από αυτές τις επαίσχυντες δανειακές συμβάσεις.

Ύστερα από την λαϊκή κατακραυγή και την πίεση που ένιωσαν από την Χρυσή Αυγή, πίεση που εκφράστηκε και μέσω συνεχών οχλήσεων μέσα στην Βουλή, αλλά και μέσω του φόβου τους για «άνοδο της ακροδεξιάς», η υπόθεση ανακινήθηκε πάλι και συντόμως οι οικονομικοί διευθυντές των κομμάτων θα κληθούν επίσης να καταθέσουν ως ύποπτοι.

Θυμίζουμε ότι η παραδοχή πως η (ν)τροπολογία δεν αφορά τα κόμματα, η οποία οδήγησε στο να βγει η υπόθεση από το… αρχείο, έγινε από τον Στουρνάρα κατά την ώρα της ανακρίσεώς του από την Χρυσή Αυγή στην Βουλή για το θέμα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sto-skamni-nd-pasok-kkgia-ta-thalassodaneia-jekina-kai-pali-h-ereuna-pou-pr#ixzz5R0iE4cVj

Exit mobile version