Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους»

«Την κατάλληλη στιγμή οι πρόσφυγες θα πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους για να ανοικοδομήσουν τις χώρες τους», εδήλωσε ο Δαλάι Λάμα, σε ομιλία του στο Μάλμο της Σουηδίας, τονίζοντας ότι η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους!

Στην επίσκεψή του στην Σουηδία το 2011 ο Δαλάι Λάμα είχε πει ότι  αυτή θα ήταν μάλλον η τελευταία. Επτά χρόνια αργότερα επισκέφθηκε και πάλι την ευρωπαϊκή χώρα για τον εορτασμό των 80 ετών ζωής της μη κυβερνητικής φιλανθρωπικής οργανώσεως «Individuell Människohjälp», με ένα διπλό μήνυμα προς τους Ευρωπαίους: Προστατεύστε τους πρόσφυγες που έχουν ανάγκη, αλλά και βοηθήστε τους να επιστρέψουν στις χώρες τους για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμησή τους. 

Μιλώντας σε εκδήλωση της οργανώσεως στο Μάλμο (στο οποίο  μάλιστα φιλοξενεί μια σημαντική κοινότητα μεταναστών) o 83χρονος θρησκευτικός ηγέτης του Θιβέτ, υπεγράμμισε ταυτόχρονα ότι η Ευρώπη είναι «ηθικά υπεύθυνη» σε ό,τι αφορά στην παροχή βοηθείας «σε έναν πρόσφυγα η ζωή του οποίου απειλείται πραγματικά», αλλά συνέχισε: «Πιστεύω ότι η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους», εκτιμώντας ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να δώσουν στους πρόσφυγες να καταλάβουν ότι τελικά θα πρέπει να ασχοληθούν με το μέλλον της δικής τους χώρας και να βοηθήσουν στην ανάπτυξή της», όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο«Agence France-Presse (AFP)» και αναμετέδωσε το «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων».

Έχει τεράστια σημασία η άποψη ενός ασκητικού  βουδιστή ηγέτη, που βέβαια δεν μπορεί να κατηγορηθεί για… εγκληματική δράση, εχθροπάθεια και ρατσισμό ή φασιστική ιδεολογία: «Πιστεύω ότι η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους», είπε και συνέστησε ότι «οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να δώσουν στους πρόσφυγες να καταλάβουν πως τελικά θα πρέπει να ασχοληθούν με το μέλλον της δικής τους χώρας και να βοηθήσουν στην ανάπτυξή της».

Η κατά τους Λαμαϊστές, «Αυτού Αγιότης», ο Τεντζίν Γκιάτσο είναι ο 14ος  Δαλάι Λάμα. [Η ονομασία «Δαλάι Λάμα», δηλαδή «Ωκεανός της Διδασκαλίας», είναι συνδυασμός της Μογγολικής λέξεως «Δαλάι» που σημαίνει «ωκεανός» και της Θιβετιανής λέξεως «μπλά-μα» που σημαίνει «Διδάσκαλος».] Η ολοκληρωμένη ονομασία του είναι Τζαμπέλ Νγκαγουάνγκ Λόμπσανγκ Γεσέ Τενζίν Γκιάτσο. Αποτελεί τον μακροβιότερο εκπρόσωπο στην συγκεκριμένη θέση. [Οι Δαλάι Λάμα είναι οι επικεφαλής μοναχοί της σχολής Γκελούγκ, νεότερης από τις λοιπές  σχολές του Θιβετιανού Βουδισμού]. Εκέρδισε το Bραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1989, ενώ είναι επίσης γνωστός για την ακατάπαυστη υπεράσπισή του στους Θιβετανούς εντός και εκτός Θιβέτ.

Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Θιβέτ το 1959, ο Δαλάι Λάμα κατέφυγε στην Ινδία, απ’ όπου κατήγγειλε τη Κομμουνιστική Κινεζική «Λαϊκή Δημοκρατία» και ίδρυσε την μη κυβερνητική «Κεντρική Διοίκηση του Θιβέτ». Έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζοντας την ανάγκη ελευθερίας και ευημερίας των Θιβετανών, διδάσκοντας τον Θιβετιανό Βουδισμό και μιλώντας για την ανυπέρβλητη  σημασία της συμπόνιας ως πηγής για μια ευτυχισμένη ζωή όλων των ανθρώπων. Βεβαίως σε ολόκληρο τον κόσμο, τα θεσμικά όργανα αντιμετωπίζουν τεραστία πίεση από την Κίνα, ούτως ώστε να μην είναι αποδεκτός.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-eurwph-anhkei-stous-eurwpaious#ixzz5R0iY3UM5

Exit mobile version