Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ενισχύονται οι τουρκικές δυνάμεις στο Ιντλίμπ της Συρίας προς υποστήριξη των τζιχαντιστών

Αυξημένη η τροφοδοσία με όπλα και πυρομαχικά από την Τουρκία στους τρομοκράτες-τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ

Η πλήρης υποστήριξη σε προμήθειες όπλων και πολεμοφοδίων από τους τούρκους στους κανίβαλους-τζιχαντιστές φανερώνει την παράνομη διείσδυση της τουρκικής γάγγραινας σε ακόμη μια επαρχία της Συρίας ενώ ξεδιάντροπα συνεχίζεται η προώθηση τουρκικών τεθωρακισμένων δυνάμεων σε όλη την κατεχόμενη Ιντλίμπ.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2018 το γραφείο του πρακτορείου Reuters στο Αμμάν μετέδωσε ότι η Τουρκία έχει αυξήσει σημαντικά τις προμήθειες όπλων και πυρομαχικών προς τους τρομοκράτες τζιχαντιστές που λυμαίνονται την συριακή επαρχία της Ιντλίμπ.

Η πρόσφατη ενίσχυση από τον Ερντογάν με οπλικά συστήματα μαζί με τα απαραίτητα πυρομαχικά τους για τους τρομοκράτες-τζιχαντιστές στην κατεχόμενη Ιντλίμπ μάταια σκοπεύει στην αντιμετώπιση της αναμενόμενης επίθεσης από την νόμιμη κυβέρνηση του Προέδρου Μπασάρ άλ Ασαντ.

Το τελευταίο προπύργιο των κανίβαλων-τζιχαντιστών που υποστηρίζονται άμεσα από την τουρκία με στρατιωτικές δυνάμεις εισβολής είναι καιρός να πέσει. Προς αυτόν τον αντικειμενικό σκοπό οι συμμαχικές ρωσικές και ιρανικές δυνάμεις έχουν στήσει ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω από την κατεχόμενη και πολύπαθη συριακή επαρχία.

Παράλληλα χάνει την δυναμική του ένα από τα κύρια όπλα στην διεξαγωγή του υβριδικού πολέμου των τούρκων στην Συρία, ο λεγόμενος «άμαχος πληθυσμός των τρομοκρατών», που αποτελείται από τους σκλάβους των τζιχαντιστών. Όπως και στην περίπτωση της ανακατάληψης του Χαλεπίου έτσι και αυτή την περίοδο στην Ιντλίμπ γίνεται εκκένωση του πληθυσμού που σχετίζεται με τους τζιχαντιστές. Στο Χαλέπι είχε γίνει προς την Ιντλίμπ, ενώ τώρα από την Ιντλίμπ γίνεται άμεσα προς την τουρκία.

Συμπερασματικά η τουρκία καταδεικνύεται για ακόμη μια φορά ως ένα κακοποιό κράτος που δεν σέβεται κανένα γείτονα της και έχει εισβάλλει κανονικά στην Συρία με απώτερο σκοπό την παρακράτηση και περαιτέρω τουρκοποίηση των κατακτημένων εδαφών.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να δοθούν εύσημα στην ρωσική διπλωματία, αφού με τις κινήσεις της έχει καταφέρει να διαλύσει τα προπύργια των τζιχαντιστών στην βορειανατολική Συρία, όπως στο Χαλέπι και τώρα στην Ιντλίμπ. Επιπροσθέτως η καταλυτική συμβολή της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας σε όλο το πολεμικό θέατρο της Συρίας έχει βοηθήσει σημαντικά στην εξουδετέρωση των τούρκων μισθοφόρων από ανατολικά στην Deir Ez-Zor έως δυτικά στην Ιντλίμπ.

Από την άλλη πλευρά σίγουρα δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί ο παράγοντας του αμερικανικού βαθέως κράτους που συγκεντρώνει όλο και περισσότερες ναυτικές δυνάμεις κρούσεως στην Μεσόγειο. Ας ελπίσουμε ότι αυτή την φορά θα πρυτανεύσει η λογική και ο αμερικανικός στόλος δεν θα εκμεταλλευτεί την εκδήλωση μιας σκηνοθετημένης επίθεσης με χημικά όπλα από τους τρομοκράτες-τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ για την εξαπόλυση πυραύλων Tomahawk εναντίον της Συρίας.

Θ. Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunechizetai-h-eisbolh-twn-tourkikwn-enoplwn-dunamewn-sthn-suria#ixzz5R4DoXdtr

Exit mobile version