Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χρωστάνε σε όποιον μιλάει ελληνικά και θέλουν να μας σώσουν

Χρωστάνε σε όποιον μιλάει ελληνικά και θέλουν να μας σώσουν

Όσο θα πλησιάζουμε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία θα μεταφέρουν την πολιτική διαμάχη στο οικονομικό πεδίο. Αρχής γενομένης από την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, Τσίπρας και Μητσοτάκης θα σκιαμαχήσουν για το ποιος θα κάνει τις καλύτερες φοροελαφρύνσεις και ποιος θα δώσει τις μεγαλύτερες αυξήσεις. Οι υποσχέσεις θα πείτε, δεν κοστίζουν τίποτα. Μπορούν όμως να σε οδηγήσουν παντού: Ακόμα και σε θέση πρωθυπουργού στο Μαξίμου.

Έχουν όμως σήμερα τα κόμματα το απαραίτητο «ηθικό πλεονέκτημα» να μιλάνε για βελτίωση των οικονομικών της χώρας όταν τα ταμεία τους είναι άδεια και χρωστάνε σε όποιον μιλάει ελληνικά;

Η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των τραπεζών σε κόμματα και ΜΜΕ αποκάλυψε ότι το συνολικό χρέος των κομμάτων προς τις τράπεζες ανέρχεται στα 418.000.000 ευρώ. Από αυτά τα 402.000.000 δεν εξυπηρετούνται και σχεδόν όλο το ποσό αφορά τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει στις τράπεζες 231.800.000 ευρώ, ενώ το ΠΑΣΟΚ 189.700.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα χρέος που φαίνεται ότι μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου.

Και ας αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ για λίγο. Ας μιλήσουμε για την Νέα Δημοκρατία που διεκδικεί την διακυβέρνηση της χώρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια και «νοικοκύρεμα» του κράτους, στο οποίο απέτυχε (και) η αριστερά. Πως θα το επιτύχει αλήθεια αυτό όταν δεν μπορεί να νοικοκυρέψει τα υπέρογκα χρέη της Νέας Δημοκρατίας; Από τον Ιανουάριο του 2016, όταν και ανέλαβε την προεδρία του κόμματος, τόνιζε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα επιτύχει την οικονομική εξυγίανση της ΝΔ και δεν έχει καταφέρει απολύτως τίποτε.

Μάλιστα οι κακές γλώσσες λένε ότι στην Νέα Δημοκρατία αναζητούν τρόπους ώστε το τεράστιο χρέος να «φορτωθεί» στο Ίδρυμα «Κ. Καραμανλής».

Πάντως σε κάθε περίπτωση, το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα κάνει… θαύματα: Χρεοκόπησαν την Ελλάδα, τα ίδια τους τα κόμματα, αλλά οι ίδιοι προσωπικά, διαθέτουν παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Δεν είναι μαγικό;

Μια σημείωση: Τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Μητσοτάκης έχουν σχεδόν μηδαμινή σχέση με τα εργασιακά, καθώς ο πρώτος είναι βουλευτής από τα 35 του χρόνια (νωρίτερα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Νεολαία του κόμματος και εκλεγμένος στην τοπική αυτοδιοίκηση) και όσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα σχόλια περιττεύουν: Υιός πρώην πρωθυπουργού, διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης» για τρία έτη και μετά, από την ίδια ηλικία με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία.

Πόση σχέση μπορούν να έχουν με τα προβλήματα του λαού μας, οι επαγγελματίες της πολιτικής;

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chrwstane-se-opoion-milaei-ellhnika-kai-theloun-na-mas-swsoun#ixzz5R4ELjiyM

Exit mobile version