Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βγάζουν σε πλειστηριασμό 5.000 πρώτες κατοικίες Ελλήνων!

Συνεχίζοντας «επάξια» την πολιτική των προηγούμενων μνημονιακών προκατόχων της, η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση, φροντίζει να ξεζουμίζει  κι αυτή συνεχώς τον Ελληνικό Λαό. Αυτό αποδεικνύεται και από το ότι στο σφυρί βγαίνουν 5.000 πρώτες κατοικίες έως το τέλος του 2019, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να δουν την πόρτα της εξόδου από αυτές. Πρόκειται για σπίτια αντικειμενικής αξίας κάτω των 150.000 ευρώ, με τους ιδιοκτήτες τους να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες, ενώ δεν τελούν υπό καμία νομική προστασία.

Το καμπανάκι του SSM και των δανειστών προς τις τράπεζες για άμεση εξυγίανση των κόκκινων χαρτοφυλακίων τους και οι πιέσεις για επιτάχυνση των πλειστηριασμών αγγίζουν πλέον και την πρώτη κατοικία και το επόμενο διάστημα έρχονται και πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και μάλιστα αξίας ακόμα και 100.000 ευρώ.

Μέχρι σήμερα, το άτυπο μορατόριουμ ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις τράπεζες ήθελε να μη βγαίνουν σε πλειστηριασμό κατοικίες με αξία κάτω 150.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμία προστασία. Εκτός εξαιρέσεων, μέχρι σήμερα οι τράπεζες τήρησαν αυτή την συμφωνία. Όμως, όσο το απόθεμα των ακινήτων αυτών μειώνεται, προχωρούν σε πλειστηριασμούς και ακινήτων μικρότερης αξίας, δηλαδή και σε ακίνητα πρώτης κατοικίας με αντικειμενική ακόμα και κάτω των 100.000 ευρώ.

Έτσι τους επόμενους μήνες πρώτες κατοικίες, οι οποίες αποτελούν ενέχυρα σε κόκκινα στεγαστικά δάνεια, αλλά και σε επιχειρηματικά στα οποία αποτέλεσαν ενέχυρο, θα βγαίνουν στο σφυρί, εφόσον οι κάτοχοί τους δεν προσφύγουν στις τράπεζες ώστε να βρουν τρόπους να ρυθμίσουν τα δάνειά τους.

Προστατευμένοι, ωστόσο, θα είναι μόνο όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις και έχουν προσφύγει στον νόμο Κατσέλη επιτυγχάνοντας την νομική προστασία τους. Εκτιμάται ότι έως το 2021 το 30% των ακίνητων που θα βγαίνει σε πλειστηριασμό θα είναι πρώτη κατοικία.

Πλέον και όσο οι πλειστηριασμοί θα προχωρούν και σε χαμηλότερης αξίας ακίνητα, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ήδη είναι αναρτημένοι με ημερομηνία εκτέλεσης έως και τις 3 Απριλίου 2019 17.462 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 803 την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ έως το τέλος του 2018 εκτιμάται ότι θα γίνουν ακόμα περί τους 5.000 πλειστηριασμούς.

Αναμφίβολα, η πολιτική συμμορία του Τσίπρα βρίσκει συνεχώς τρόπους, ώστε να… μην πλήξουμε. Από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» στο «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη», τελικά δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/se-pleisthriasmo-mpainoun-5.000-prwtes-katoikies#ixzz5R4EzlQ7U

Exit mobile version