Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δήμευση της περιουσίας του Ελληνικού Λαού μέσω υπερφορολόγησης στις κληρονομιές ακινήτων

Δήμευση της περιουσίας του Ελληνικού Λαού μέσω υπερφορολόγησης στις κληρονομιές ακινήτων

Μόνο μέσα στα τελευταία τρία χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αναγκάστηκαν να υποστούν την δήμευση της περιουσίας τους από το κλεπτοκρατικό τόξο από αποποιήσεις κληρονομικών δικαιωμάτων.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους έως και τον Αύγουστο του 2018 οι αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς είχαν ξεπεράσει τις 50 χιλιάδες κυρίως λόγω της υπέρμετρης φορολογίας του ανάλγητου κομμουνιστικού  κράτους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Φυσικά και η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη να ήταν στην εξουσία δεν θα υπήρχε κάποια διαφορά στην εσκεμμένη υπερφορολόγηση ακινήτων με κάθε ευκαιρία.

Συγκεκριμένα μόνο τα τελευταία τρία χρόνια της καταστροφικής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι συνολικές αποποιήσεις περιουσιακών στοιχείων κληρονομικού δικαιώματος λόγω φορολογικής νομοθεσίας έχουν ξεπεράσει τις 200 χιλιάδες.

Βέβαια η αρχή της φορολογικής λαίλαπας στα ακίνητα έγινε με τον νόμο 4021/11, δηλαδή με την έναρξη του ΕΕΤΗΔΕ από το ΠΑΣΟΚ. Ακολούθησε ο ν.4152/13 για το ΕΕΤΑ και ο καταστροφικός ΕΝΦΙΑ με το νόμο 4223/13 του Στουρνάρα όπου υπερφορολογεί κτίσματα, οικόπεδα, αγρούς, αγροτεμάχια και λοιπά ακίνητα. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να υπενθυμίσουμε δύο βασικά στοιχεία του φοροληστρικού σχεδίου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πρώτον η τεχνητή και αδικαιολόγητη αύξηση των αντικειμενικών αξιών το Ιούνιο του 2018 όπου επέφερε αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ έως και 54% σε μερικές περιπτώσεις. Δεύτερον το ιδιαίτερο μένος των νεοφιλελεύθερων κομμουνιστών κυβερνώντων προς την ακίνητη περιουσία της μεσαίας τάξης όπου και έχει υποστεί τεράστια φορολογική επιβάρυνση ήδη από το 2010, δηλαδή σε όλα τα χρόνια της τεχνητής οικονομικής κρίσης.

Συμπερασματικά είναι αυταπόδεικτο ότι όλα τα κόμματα της μεταπολίτευσης ανέκαθεν προσπαθούσαν με περιττό ζήλο να καταληστεύσουν την ακίνητη περιουσία του Έλληνα πολίτη. Είναι ειλικρινά παράξενο πως ενώ ένα σημαντικό μέρος των Ελλήνων πολιτών έχει υποστεί υποχρεωτική κατάσχεση της περιουσίας του μέσω της ληστρικής νομοθεσίας του ίδιου αριστεροδεξιού συστήματος, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ακόμα ως πρώτο και δεύτερο κόμμα στις «αντικειμενικές» δημοσκοπήσεις.

Θ. Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunechizetai-h-dhmeush-ths-periousias-tou-ellhnikou-laou-mesw-uperforologhs#ixzz5RFboITFm

Exit mobile version