Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Μητσοτάκης μιλούσε, ο Σαμαράς γελούσε: Δικοί μου υπουργοί δεν θα παίρνουν τηλέφωνα δικαστικούς!

Άλλη μία φορά ο Μητσοτάκης απέδειξε ότι νομίζει πως ο Ελληνικός Λαός κατέχεται από συλλογική αμνησία. Σε απόκρισή του σε ερώτηση περί της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, ο Μητσοτάκης είπε στην δική του κυβέρνηση «δεν θα υπάρχουν τηλέφωνα από υπουργούς και συνεργάτες μου προς δικαστικούς».

Είναι απολύτως σίγουρο ότι η φράση αυτή του Μητσοτάκη προκάλεσε πηγαία γέλια στον Βορίδη, τον Σαμαρά, τον Αθανασίου και την υπόλοιπη «παράγκα». Δεν είναι μονάχα τα όσα αφορούν την Χρυσή Αυγή, όπου υπάρχει η σαφέστατη ομολογία του Αθανασίου ότι έπαιρνε τηλέφωνο την προϊσταμένη των ανακριτών, την ώρα που ενώπιον των τελευταίων ήταν ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι μονάχα το γνωστό ηχητικό όπου ο Σαμαράς δίνει διαταγή προφυλάκισης βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Είναι ολόκληρη η ιστορία της παρατάξεώς του, η οποία βρίθει αναφορών για σκάνδαλα και συγκάλυψη σκανδάλων με τελευταίο το σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ, όπου το κόμμα Μητσοτάκη έφτασε μέχρι του σημείου να ζητήσει την παραγραφή τους, αντί να οδηγήσει στην Δικαιοσύνη τους υπευθύνους, τότε προέδρους της ΝΔ και τους οικονομικούς διευθυντές τους, ως όφειλε.

Την ώρα, λοιπόν, που η επιβίωση της παράταξής του στηρίζεται ακριβώς στην δυσπραγία της δικαιοσύνης και δη στην εξάρτηση της δικαστικής από την πολιτική εξουσία, γίνεται ευκόλως αντιληπτός ο λόγος που γελούσαν κάποιοι εκεί στα θεωρεία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-mhtsotakhs-milouse-o-samaras-gelouse-dikoi-mou-upourgoi-den-tha-pairnoun#ixzz5RIO9qdZN

Exit mobile version