Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εκπρόσωπος Τύπου Κομισιόν Σχοινάς: Τα συμφωνηθέντα θα τηρηθούν και οι συντάξεις θα κοπούν!

Ο υπάλληλος του Γιούνκερ, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς (του οποίου το όνομα ακούγεται έντονα ότι μπορεί να είναι υποψήφιος με την ΝΔ στις επόμενες εκλογές) φρόντισε για μια ακόμη φορά να δείξει ότι ο ζήλος του ως μισθοδοτούμενος της Κομισιόν είναι ανώτερος από την βιολογική καταγωγή του ως Έλληνας.

Ο Σχοινάς τάσσεται ευθέως υπέρ της άποψης που διατυπώνει η σκληρή πτέρυγα των δανειστών υπέρ της περικοπής των συντάξεων. Φρόντισε, μάλιστα, να παρουσιαστεί «βασιλικότερος του βασιλέως», κάνοντας πλεονασμό σκληρότητας και ξεπερνώντας ακόμη και τους δανειστές. Με ύφος χιλίων καρδιναλίων, ο Σχοινάς έκανε δηλώσεις στον Σκάι και απροσχημάτιστα είπε ότι πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία για την περικοπή των συντάξεων και να σταματήσουν όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο.

Προς τούτο επικαλέστηκε την συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου, που «είναι το κλειδί της ελληνικής εξόδου από τα Μνημόνια». Αναφέρθηκε, δηλαδή, στην εφιαλτική συμφωνία για τις νέες περικοπές στις συντάξεις, το αφορολόγητο και τα άλλα μέτρα που ζητούσαν οι δανειστές για να κλείσουν την 4η αξιολόγηση. Παίρνοντας θέση πιο σκληρή και από το δύσπιστο ΔΝΤ, σημείωσε ότι «εμείς δεν είμαστε δανειστές της Ελλάδας, αλλά θεματοφύλακες της συμφωνίας του Ιουνίου, είμαστε οι εγγυητές της ώστε η σταθερότητα της Ελλάδας, που βγαίνει από τα Μνημόνια, να είναι κατανοητή παντού. Γι’ αυτό είπαμε ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται».

Σίγουρα μια τέτοια στάση μπορεί, συν τοις άλλοις, να βοηθά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα μικροπολιτικά σχέδιά της. Ότι δηλαδή, αυτή έχει όλη την… καλή θέληση να παλέψει για την μη περαιτέρω μείωση των συντάξεων, αλλά οι δανειστές είναι ανένδοτοι, ενώ όλοι ξέρουμε ότι και η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση λειτουργεί κι αυτή ως πιστή εντολοδόχος των διεθνών τοκογλύφων. Προκαλεί, όμως, ενδιαφέρον το πάθος (εάν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι) που δείχνει ο Σχοινάς υπέρ των θέσεων των δανειστών. Να τον χαίρονται εκεί στην ΝΔ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-upallhlos-tou-giounker-schoinas-o-opoios-akougetai-oti-tha-einai-upopshfi#ixzz5ROP8xIgf

Exit mobile version