Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καταποντισμός στο Χρηματιστήριο μετά την “έξοδο από τα μνημόνια” του Τσίπρα

Καταποντισμός στο Χρηματιστήριο μετά την “έξοδο από τα μνημόνια” του Τσίπρα

Βορά στα ξένα επιθετικά funds οι τραπεζικές μετοχές 

Ενώ τα ξένα κερδοσκοπικά funds αποκομίζουν υπερκέρδη με την χειραγώγηση των μετοχών των τραπεζών στην Ελλάδα, μία σίγουρη πηγή εσόδων για αυτούς λόγω της ξενόδουλης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που νέμεται σήμερα την κυβέρνηση στην πατρίδα μας, αντίστοιχα οι μεγάλοι χαμένοι σε αυτή την υπόθεση είναι τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, οι μικροεπενδυτές και φυσικά οι Έλληνες φορολογούμενοι μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2018 το Χρηματιστήριο Αθηνών κυριολεκτικά βυθίστηκε κάτω από το όριο των 700 μονάδων με τον τραπεζικό δείκτη να κλείνει με απώλειες -4,56% στις 637,08 μονάδες. Μόνο από τις 15 Αυγούστου έως σήμερα η χρηματιστηριακή αξία των ξενοκρατούμενων τραπεζών στην Ελλάδα έχει χάσει περίπου 3,2 δισ.

Φυσικά η απλή εξήγηση της παραπάνω αλγεινής κατάστασης για τον τραπεζικό τομέα της Ελλάδος είναι η απώλεια άλλων 3,2 δισ. ευρώ για όλους όσους είχαν κάποτε πιστέψει στην ευρωστία των ελληνικών τραπεζών, όπως τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια και τους μικροεπενδυτές. Όμως από τους μεγαλύτερους χαμένους είναι ο Έλληνας φορολογούμενος αφού μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οι μετοχές των τραπεζών στην Ελλάδα πρώτα έχασαν τεχνητά την αξία τους και έπειτα παραδόθηκαν στα ξένα κερδοσκοπικά funds.

Βέβαια η γενικότερη εξήγηση για την σημερινή τραγική κατάσταση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα στην πατρίδα μας ξεκινάει από την περίοδο της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τότε οι ξένες τράπεζες, ιδιαίτερα οι γαλλικές και οι γερμανικές και σε λιγότερο βαθμό οι ιταλικές, δάνεισαν τις ελληνικές τράπεζες. Με την σειρά τους οι ελληνικές τράπεζες πρόσφεραν δάνεια για κάθε χρήση, όπως τα διακοποδάνεια, με το σύστημα του εύκολου δανεισμού.

Εκείνη την περίοδο τα κόμματα του κλεπτοκρατικού τόξου (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟK) άδραξαν την ευκαιρία και οικειοποιήθηκαν τεράστια ποσά μέσω δανεισμού από εξαιρετικά «φιλικούς τραπεζίτες». Επιπροσθέτως τα εμπράγματα εχέγγυα των παραπάνω κομμάτων για την έγκριση των δανείων ήταν κυρίως η μελλοντική κρατική χρηματοδότηση, δηλαδή ο λογαριασμός θα πήγαινε στον έλληνα φορολογούμενο!

Με την έναρξη της τεχνητής οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το 2010 ήταν θέμα χρόνου αυτά τα δάνεια να μην μπορούν να αποπληρωθούν από τον ελληνικό λαό. Έτσι μέσα σε μια οκταετία και τρία μνημόνια (διαίρει και βασίλευε) το χρέος των ιδιωτικών γαλλικών και γερμανικών τραπεζών έγινε κρατικό, μεταφέρθηκε δηλαδή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή είναι και η περίφημη «ανακεφαλαίωση» των τραπεζών στην Ελλάδα, η μετατροπή ενός ιδιωτικού χρέους στο ελληνικό δίκαιο σε κρατικό χρέος (Ευρωπαϊκή Ένωση) στο αγγλικό δίκαιο. Παράλληλα με το τρίτο μνημόνιο οι μετοχές των τραπεζών στην Ελλάδα έγιναν βορά στα κερδοσκοπικά funds.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με την σειρά της ίδρυσε ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατάλληλες εταιρίες ειδικού σκοπού για την εξυπηρέτηση των διεθνών τοκογλύφων, όλες με έδρα και γραφεία στο Λουξεμβούργο, που δάνειζαν την Ελλάδα για να μπορούν να αποπληρωθούν τα αρχικά ιδιωτικά δάνεια των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών. Γι αυτό το λόγο τα περισσότερα χρήματα που δανείστηκε η Ελλάδα με τα μνημόνια κατέληξαν στις ξένες ιδιωτικές ευρωπαϊκές τράπεζες.

Σήμερα οι ξένοι τοκογλύφοι επιζητούν δυναμικά την αποπληρωμή των δανείων τους μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών και υπέρμετρης φορολογίας στον ιδιωτικό τομέα και μέσω της δήμευσης της δημόσιας περιουσίας. Όμως αυτή η τακτική απλά διαλύει τον χρηματοπιστωτικό τομέα στην Ελλάδα.

Συμπερασματικά η επιβίωση του Ελληνικού Λαού βασίζεται στην ανάκτηση από τους διεθνείς τοκογλύφους του ελέγχου του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής θα μπορέσει να ομαλοποιήσει προς όφελος του Ελληνικού Λαού την χρηματοπιστωτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Θ. Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/katapontismos-sto-chrhmatisthrio-meta-thn-ejodo-apo-ta-mnhmonia-tou-tsipra#ixzz5RWZu16ns

Exit mobile version