Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελλάδα γκέτο λαθρομεταναστών: Ετοιμάζουν μαζική μεταφορά «προσφύγων» από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα

Ελλάδα γκέτο λαθρομεταναστών: Ετοιμάζουν μαζική μεταφορά «προσφύγων» από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα

Άλλο ένα βήμα στο σχέδιο μετατροπής της Χώρας σε χώρο και του Ομοιογενούς Λαού της σε ετερογενή πληθυσμό ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς μαζική μεταφορά «προσφύγων» και (λαθρο)μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου προς την ενδοχώρα περιλαμβάνει το σχέδιο «έκτακτης ανάγκης» του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή στην περίπτωση που οι ροπές από την Συρία αυξηθούν. Οι εκτιμήσεις του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) κάνουν λόγο για εκτοπισμό ακόμη και 800.000 αμάχων, οι οποίοι ζουν υπό επισφαλείς συνθήκες. Ήδη, περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από την περιοχή της βορειοδυτικής Συρίας.

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι μια σημαντική αύξηση ανθρώπινων ροών προς την Ευρώπη δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, με την Ελλάδα να είναι προφανώς αυτή που θα δεχθεί τον μεγαλύτερο αριθμό. Και βεβαίως, ο όποιος σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν είναι να διαφυλάξει (επιτέλους) με ασφάλεια τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα (από την στιγμή που οι πρόσφυγες καταφθάνουν στην Τουρκία παύουν πλέον να έχουν αυτή την ιδιότητα, αφού πλέον έχουν φτάσει σε ασφαλή χώρα), αλλά περιλαμβάνει την μεταφορά «προσφύγων» προς την ενδοχώρα.

Το πρόβλημα, δηλαδή, της μαζικής συσσώρευσης ανθρώπων μεταφέρεται από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο αριθμός των ατόμων που θα μεταφέρονται δεν είναι σταθερός, καθώς εξαρτάται από το μέγεθος των ροών. Πάντως, όπως τόνιζαν άνθρωποι του υπουργείου, οι μεταφορές είναι έτσι κι αλλιώς προτεραιότητα, αφού κάθε εβδομάδα «πρόσφυγες» και (λαθρο)μετανάστες που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες ομάδες μεταφέρονται καθημερινά στην ηπειρωτική Ελλάδα. «Ωστόσο, όσο εμείς μεταφέρουμε, τόσο έρχονται άνθρωποι από τα τουρκικά παράλια» υπογράμμιζαν.

Με άλλα λόγια, ένα ακόμη ανθρώπινο κύμα έρχεται προς την Χώρα μας, η οποία ολοένα και περισσότερο μετατρέπεται σε μια απέραντη αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/etoimazoun-mazikh-metafora-prosfugwn-apo-ta-nhsia-tou-aigaiou-sthn-endochwr#ixzz5RYM5j4u1

Exit mobile version