Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποκλειστική συνέντευξη Ν.Γ.Μιχαλολιάκου στην «Εμπρός»: Η Εθνική οικονομία και παραγωγή στόχος και όραμα του Λαϊκού Εθνικισμού

Αποκλειστική συνέντευξη Ν.Γ.Μιχαλολιάκου στην «Εμπρός»: Η Εθνική οικονομία και παραγωγή στόχος και όραμα του Λαϊκού Εθνικισμού

Αμέσως μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ.

ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Γενικέ Γραμματέα, βρίσκεστε στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια μιας εμπορικής δραστηριότητας, η οποία εκτός από το να αποτελεί θεσμό για τον εμπορικό και παραγωγικό κόσμο της χώρας, βοηθά στην αύξηση του ΑΕΠ, προσελκύει ποιοτικούς επισκέπτες, ενισχύει τον τουρισμό και την επισκεψιμότητα της Θεσσαλονίκης. Πώς θα αξιοποιήσετε την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ώστε να ωφεληθεί ολόκληρη η Μακεδονία, και να ικανοποιηθούν πάγια αιτήματα κλάδων και φορέων που ζητούν την αναβάθμιση του θεσμού αυτού;

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Με το πρόγραμμα το οποίο καταθέσαμε με τις «12 Προτάσεις για την Οικονομική Aναγέννηση του Έθνους», έχουμε παραθέσει συγκεκριμένα στοιχεία για τους τομείς της Ελληνικής βιομηχανίας και κυρίως για τους τομείς όπου ήδη υπάρχει η υποδομή, όπως είναι η ναυτιλία, τα ναυπηγεία μας, όπου μπορούν να γίνουν πάρα πολλά έργα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και εθνικός πλούτος. Εις ό,τι αφορά τα αγροτικά προϊόντα. Η αγροτική οικονομία μας ενδιαφέρει, ο πρωτογενής τομέας. Σε άλλους τομείς της Ελληνικής Βιομηχανίας, πρωτεύοντα ρόλο παίζει η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, τόσο των υδρογονανθράκων όπου σύμφωνα με τους ειδικούς έχουμε έναν πλούτο ο οποίος ξεπερνά το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ, αγγίζει ίσως τα 2 τρισ. Ευρώ, ένα ποσό πέντε και πλέον φορές του δημοσίου χρέους. Αλλά και άλλα στοιχεία πολύτιμα που έχει ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδος, όπως είναι ο χρυσός, το αλουμίνιο, όπου όποιες βιομηχανίες λειτουργούν, υπάρχουν και λειτουργούν με κάποιες συμβάσεις οι οποίες είναι αποικιοκρατικές που δεν δίνουν στο ελληνικό κράτος και στον ελληνικό λαό, τίποτε. Τελευταία μάλιστα έχουμε και το θλιβερό φαινόμενο να πουλάνε το ρεύμα της ΔΕΗ που είναι μια επιχείρηση που χτίστηκε με τον ιδρώτα και του αίμα του ελληνικού λαού κάποιοι ιδιώτες φθηνότερα από ότι οι ίδια η ΔΕΗ. Ζούμε σε μια χώρα όπου δυστυχώς η διαφθορά έχει απλωθεί παντού. Αυτό η Χρυσή Αυγή θα το σταματήσει.

Ε.Δ.: Τα 10 τελευταία χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις έχουν υποσχεθεί ανάπτυξη, η οποία δεν ήρθε ποτέ. Εσείς και η Χρυσή Αυγή, τι θα κάνετε για να έρθει η ανάπτυξη;

Ν.Γ.Μ.: Η ανάπτυξη θα έλθει με επανασταθεροποίηση των οικονομικών προσδοκιών και του επενδυτικού κλίματος. Δημιουργία δεκαπενταετούς προγράμματος οικονομικής αναγέννησης  και απαρέγκλιτη εφαρμογή του, όπως αυτό της δεκαετίας του ’50, που συνετέλεσε στο οικονομικό θαύμα της ανάπτυξης  της Ελλάδας  μετά τον συμμοριτοπόλεμο! Παράλληλα, λογοδοσία των υπευθύνων για την οικονομική καταστροφή των τελευταίων οκτώ ετών και σε βάθος έρευνα για τον εντοπισμό παραγόντων  που κερδοσκόπησαν κατά την περίοδο αυτή. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει το εθνικό έγκλημα του P.S.I. Το Ελληνικό κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι των Ελλήνων μικροομολογιούχων, οι οποίοι επένδυσαν στην Πατρίδα και τους κατασχέθηκε η περιουσία! Άμεση ικανοποίηση των δικαιωμάτων τους.

Για να έλθει η ανάπτυξη απαιτείται η άμεση κατάργηση του εξοντωτικού φορολογικού συστήματος και η δημιουργία νέου με φορολογία 20% στα Φυσικά Πρόσωπα και 15% στις επιχειρήσεις, προκειμένου η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική και να γίνουν επενδύσεις στην χώρα μας.

Επιβάλλονται άμεσες δημόσιες επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα και επενδύσεις συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως γίνονται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Για παράδειγμα, το Ισραήλ με υποπολλαπλάσια καλλιεργήσιμη γη από αυτή της Ελλάδας (αριθμητικά και ποιοτικά υποδεέστερη) παράγει το τριπλάσιο Α.Ε.Π. σε σύγκριση με αυτή. Αναγέννηση της Ελληνικής βιομηχανίας, ξεκινώντας από εκεί όπου υπάρχει υποδομή (αμυντική βιομηχανία, ναυπηγική βιομηχανία, μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, τουρισμός).

Η Πατρίδα μας, δυστυχώς, λειτουργεί στον τομέα της οικονομίας μέσα σε καθεστώς διαφθοράς. Άμεση προτεραιότητα πρέπει να είναι μεταξύ άλλων η καταγγελία και η κατάργηση του καρτέλ, το οποίο υπάρχει στην αγορά τροφίμων και το οποίο επιβαρύνει κάθε Ελληνική οικογένεια και πολύ περισσότερο τις πτωχές Ελληνικές οικογένειες. Είναι απαράδεκτο τα ίδια προϊόντα να πωλούνται ακριβότερα στην Ελλάδα απ’ ότι στην Γερμανία ή τη Γαλλία και το ελληνικό κράτος της μίζας και της ρεμούλας να παρακολουθεί αδιάφορο. Επί σειρά ετών χιλιάδες επιχειρήσεις στις παραμεθόριες περιοχές έλαβαν επιδοτήσεις από το κράτος και σήμερα οι επιχειρήσεις αυτές έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Άμεση παρέμβαση του κράτους εναντίον αυτών των αδίστακτων κερδοσκόπων, οι οποίοι λεηλάτησαν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.

Ε.Δ.: Κύριε Γενικέ Γραμματέα, η επόμενη ερώτησή μου αφορά σε μια κοινωνική ομάδα η οποία πλήττεται βαθύτατα από τις επιπτώσεις των μνημονίων, και μιλώ για τις Ελληνίδες εργαζόμενες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες, οι οποίες ανέκαθεν ήσαν επιφορτισμένες με πολλαπλούς ρόλους, αλλά τα τελευταία χρόνια σηκώνουν και το βάρος της ανεργίας και της οικονομικής δυσπραγίας, καθώς και των περικοπών στο κράτος πρόνοιας. Ποια είναι η θέση της γυναίκας στην κοινωνία που οραματιζόσαστε και τι σκοπεύετε να κάνετε όταν έλθετε στην εξουσία για να στηρίξετε την εργαζόμενη, την επιχειρηματία, την σύζυγο, την μητέρα, και την μονογονεϊκή οικογένεια, ώστε και η Ελληνίδα να στηριχθεί αλλά και να ανατραφούν σε σωστές βάσεις τα Ελληνόπουλα, όπως εσείς οραματιζόσαστε.

Ν.Γ.Μ.: Η Ελληνίδα γυναίκα και κυρίως η Ελληνίδα Μητέρα, είναι ο θησαυρός του Ελληνικού έθνους. Η Χρυσή Αυγή θα προστατεύσει με κάθε τρόπο την Μητρότητα είτε μιας μονογονεϊκής οικογένειας είτε μιας οικογένειας και με τους δυο γονείς παρόντες στον οικογενειακό ιστό. Οπωσδήποτε υπάρχει μια μεγάλη αδικία εις ότι αφορά τις γυναίκες, οι οποίες αν αξιοποιηθούν μπορούν να δώσουν μια μεγάλη ώθηση στην ελληνική οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apokleistikh-sunenteujh-n.g.michaloliakou-sthn-empros-h-ethnikh-oikonomia-k#ixzz5RYTx7rQW

Exit mobile version