Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πυξίδα Ιδεών: Για το σύγχρονο δόγμα του Εθνικιστικού πολιτικού Αγώνα

Πυξίδα Ιδεών: Για το σύγχρονο δόγμα του Εθνικιστικού πολιτικού Αγώνα

Με βάση τα πρόσφατα δρώμενα στο παγκόσμιο παίγνιο ισχύος αλλά και στον εσωτερικό πολιτικό αγώνα στην Πατρίδα μας, η αντίληψη περί της φύσης των εχθρών και αντιπάλων μας και ο τρόπος που επιλέγουμε για να τους πολεμήσουμε και να εμπλακούμε στις ποικίλες συγκρούσεις, πρέπει να αλλάξουν, προσαρμοζόμενα στις νέες πραγματικότητες.

Οι Εθνικιστές του Λαϊκού Συνδέσμου μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι με αντιπάλους οι οποίοι θα επιδιώξουν ν’ αντισταθμίσουν την οποιαδήποτε δεδομένη ανωτερότητά μας με κάθε ΝΟΜΙΜΟ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΟ τρόπο ή να επιτείνουν πολλαπλασιαστικά την εκάστοτε δική τους υπεροχή. Επομένως, στον εξελισσόμενο, τρέχοντα και μελλοντικό πολιτικό πόλεμο, (οποιασδήποτε μορφής και έντασης), καθώς το Κίνημά μας έχει σ’ αυτήν την ιστορική φάση ως θεμέλια παραδοχή την εφαρμογή αμυντικής στρατηγικής, παγιοποιητικού και αποτρεπτικού χαρακτήρα, σε περίπτωση που θα υποστεί επίθεση, το συντομότερο δυνατόν πρέπει να υφαρπάξουμε την πρωτοβουλία από τον επιτιθέμενο.

Οι δυνατότητες μας εκείνες που είναι τρωτές σε εκ των προτέρων συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια, διακινδυνεύουν ΔΙΑΡΚΩΣ να δεχθούν επίθεση ακριβώς εντός αυτών των χρονικών πλαισίων. Συνεπώς, η καθυστέρηση της αποφασιστικής και γρήγορης ανάσχεσης ενός εχθρού μπορεί να μας αναγκάσει εκ των υστέρων σε μια δύσκολη εκστρατεία, σε μεγάλο «στρατηγικό κόστος» για να ανανήψουμε από τις συνέπειες ή ακόμη και σε αποδοχή ενός μη αναστρέψιμου status quo, που θα απορρεύσει από μιαν ενδεχόμενη ήττα μας.

Επιπλέον, είναι υπαρκτές και πραγματικές οι συνακόλουθες συνέπειες μιας ήττας: η «απώλεια της υποστήριξης των λαϊκών στρωμάτων», η «μειωμένη αξιοπιστία» μας, αλλά και τα συνακόλουθα «αναδυόμενα κίνητρα άλλων αντιπάλων», ώστε αυτοί να επιδιώξουν και σε άλλα πεδία κλιμάκωση της σύγκρουσης εναντίον μας. Κατά συνέπεια, προκύπτει ένας νέος επιβεβλημένος τρόπος επανεκτίμησης της αντίληψής μας για την «πολιτική σύγκρουση», μια ανάγκη διαρκούς προπαρασκευής για ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

Όσον αφορά στο Κίνημά μας, δεν αυταπατόμαστε ποτέ, εφησυχάζοντας πως η ανάπτυξη του μαχητικού πολιτικού δόγματός μας είναι απόλυτα πλήρης, καθώς με ρεαλισμό και χωρίς αυταπάτη έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η ανάπτυξη ενός δόγματος πολιτικού πολέμου και των επιμέρους συστατικών πτυχών του, είναι μια δυναμική συνεχής διεργασία, υπό εξέλιξη. Πρέπει και συνάμα ζητείται μεθοδικά, να παραμένουμε ενήμεροι για τα διδάγματα του παλαιού και πρόσφατου παρελθόντος, εναργείς και δεκτικοί στις διαφαινόμενες μελλοντικές μετρητές παραμέτρους και στα παραδείγματα εκείνα που μπορούν ν’ αλλάξουν την τέχνη του πολιτικού πολέμου.

Δεν πρέπει για κανένα λόγο να υποθέσουμε ότι τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει ή δεν θ’ αλλάξουν. Προ πάντων, το δόγμα του πολιτικού πολέμου μας πρέπει να μεθερμηνεύεται συνεχώς, λαμβάνοντας υπόψη την εκάστοτε παρούσα κατάσταση. Επίσης μια «κυριολεκτική» και «κατά γράμμα» ανάγνωση ενός δόγματος μπορεί ν’ αποτύχει να προσφέρει προσαρμογή στις νέες πραγματικότητες. Αντιθέτως, τόσον οι εκάστοτε επιτυχίες, όσο και οι πολυάριθμες αποτυχίες των Εθνικιστών ομοϊδεατών μας στο εξωτερικό, λειτουργούν για μας ως χρήσιμα διδάγματα και πολλαπλασιάζουν την ανάγκη απόλυτης εκμετάλλευσης κάθε εγγενούς δυνατότητας του Κινήματος να προσαρμόζεται δημιουργικά, τροποποιώντας πιο εύστοχα την δράση του.

Όλα τα διδάγματα των τελευταίων πολιτικών συγκρούσεων του παρελθόντος όταν μεταγράφονται απαράλλαχτα στο παρόν είναι πάντοτε «ύποπτα ηλιθιότητας», επειδή όλες οι συγκρούσεις είναι διαφορετικές κι’ η επιτυχημένη εφαρμογή του οποιουδήποτε δόγματος προαπαιτεί σύγχρονη και πλήρως ενημερωμένη κρίση. Σκεπτόμαστε σε παγκόσμια κλίμακα κι ενεργούμε σε τοπική κλίμακα!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pujida-idewn-giato-sugchronodogmatou-ethnikistikoupolitikoua#ixzz5RYtS9MV2

Exit mobile version