Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οριακή η κατάσταση στην Σάμο με την λαθρομετανάστευση: Οι κάτοικοι απαιτούν με υπογραφές να κλείσει το κέντρο υποδοχής στο Βαθύ

Κάτι παραπάνω από τραγικά είναι τα όσα συμβαίνουν στα νησιά του Αιγαίου με την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση. Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους λαθρομετανάστες στα κέντρα υποδοχής, που αρχικά είχαν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν πολύ λιγότερους ανθρώπους.

Στην Σάμο συγκεντρώνουν υπογραφές από την Τρίτη προκειμένου να κλείσει το κέντρο υποδοχής στο Βαθύ, στο οποίο βρίσκονται 4.000 αιτούντες άσυλο, ενώ οι εγκαταστάσεις του είναι για 650 άτομα!

Στο κείμενο που υπογράφει ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Αγγελόπουλος τονίζει ότι «τρία χρόνια μετά, η αποσυμφόρηση του ΚΥΤ εξακολουθεί και είναι εξαγγελία χωρίς αντίκρισμα. Η τελευταία από αυτές, από τον κ. Βίτσα, πριν από ελάχιστους μήνες, αναφερόταν σε λύση σε αυτό το διαρκές αιτούμενο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όμως, ο Σεπτέμβριος έφτασε και οι «φιλοξενούμενοι» στο ΚΥΤ πόλεως Σάμου έχουν, εν τω μεταξύ αυξηθεί αντί να μειωθούν! Τρία χρόνια μετά, ενώ οι Δήμοι είναι οι μοναδικοί φορείς που δεν έχουν την παραμικρή ουσιαστική αρμοδιότητα στη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού και υπό τη βαριά σκιά της πρόσφατης αποκάλυψης για τον περίεργο ρόλο που παίζουν κάποιες ανεξέλεγκτες ΜΚΟ στο όλο θέμα, η κατάσταση έχει γίνει ασφυκτική και το ποτήρι έχει ξεχειλίσει».

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος τόνισε ότι το νησί δεν μπορεί να αντέξει άλλο το βάρος με τους χιλιάδες (λαθρο)μετανάστες. Όπως είπε «η κατάσταση δεν θυμίζει Μόρια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένα μείζον πρόβλημα που ταλανίζει το νησί που δοκιμάζεται όταν περιμένει την αποσυμφόρηση».

«Έχουμε γραπτή δέσμευση ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα φύγουν όλοι όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας» πρόσθεσε ο δήμαρχος, ο οποίος υπογράφει το ψήφισμα που καλούνται να υπογράψουν οι κάτοικοι του νησιού προκειμένου το ΚΥΤ στο Βαθύ να αποσυμφορηθεί και στην συνέχεια να κλείσει.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ορισμένοι από τους (λαθρο)μετανάστες «μπορεί να κάτσουν μέχρι και ένα χρόνο στην Σάμο»! Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή κατά την οποία η Ελλάδα είναι έτοιμα να δεχθεί, χωρίς την παραμικρή παρεμπόδιση εκ μέρους της κυβέρνησης, ένα ακόμα κύμα λαθρομετανάστευσης το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oriakh-h-katastash-sthn-samo-me-thn-lathrometanasteush.-oi-katoikoi-sugkent#ixzz5RZNNFlEj

Exit mobile version