Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν: Δεν μας δίνετε τις συντάξεις για το πλεόνασμα των δανειστών

Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν: Δεν μας δίνετε τις συντάξεις για το πλεόνασμα των δανειστών

Τα επικοινωνιακά «κόλπα» της κυβέρνησης συνεχίζονται στην προσπάθειά της να δείξει απέναντι στους δανειστές ότι βγάζει υπερπλεόνασμα. Μόνο που σ’ αυτά τα «κόλπα» χρησιμοποιεί ως εξιλαστήρια θύματα και πάλι τους συνταξιούχους, με αποτέλεσμα αυτοί να εξεγείρονται.

Έτσι, μηνυτήρια αναφορά κατά της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, της αρμόδιας γενικής γραμματέως Στέλλας Βρακά και των διοικητών του ΕΦΚΑ Λάμπρου Σέμπου και του ΕΤΕΑΕΠ Νίκου Μπρίκη υπέβαλε η ηγεσία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, υποστηρίζοντας ότι εσκεμμένα –για να παρουσιάσει η κυβέρνηση πλεονάσματα- καθυστερεί η διεκπεραίωση 180.000 αιτημάτων για συντάξεις και εφάπαξ (ύψους 1,5 δισ. ευρώ).

Η μηνυτήρια αναφορά υπεβλήθη χθες από τον πρόεδρο του ΕΝΔΙΣΥ Νίκο Χατζόπουλο και την γενική γραμματέα Καλλιόπη Μουρίκη. Όπως αναφέρεται στην αναφορά προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών «παρά το γεγονός ότι η καθυστέρηση έκδοση αποφάσεων φτάνει στους 27 μήνες για τις κύριες συντάξεις και έως τα έξι έτη για τις επικουρικές και παρά τις συνεχείς οχλήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν έχουν εκδοθεί μέχρι και σήμερα οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης».

Με βάση τα στοιχεία που υπέβαλε η ηγεσία του συνταξιουχικού φορέα, εκκρεμούν α) 50.000 αιτήσεις για κύριες συντάξεις, η δαπάνη των οποίων εκτιμάται στα 360.000.000 ευρώ, β) 90.000 αιτήσεις για επικουρικές, η δαπάνη των οποίων υπολογίζεται στα 421.200.000 ευρώ, και γ) 40.000 αιτήσεις για εφάπαξ, η δαπάνη των οποίων κυμαίνεται στα 800.000.000 ευρώ.

Στην μηνυτήρια αναφορά τονίζεται ότι «η καθυστέρηση απονομής των συντάξεων δεν οφείλεται μόνο σε δυσλειτουργία των φορέων που είναι αρμόδιοι για την απονομή των συντάξεων, αλλά σε σκοπιμότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όσους αναμένουν την απονομή σύνταξης προκειμένου να δημιουργεί υπερπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ, το οποίο εμφανίζει και προς τους δανειστές».

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση προκειμένου να εξυπηρετήσει τα στενά κομματικά συμφέροντά της έναντι των εντολέων της, δεν διστάζει να κρατά «στον πάγο» τις συντάξεις αρκετών χιλιάδων συνταξιούχων, οι οποίοι περιμένουν πολύ καιρό για να αρχίσουν να πληρώνονται ένα πολύ μικρό μέρος από τους κόπους μιας ζωής. Φτηνά «κόλπα» από την «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση, η οποία δείχνει εκ νέου το πώς αντιλαμβάνεται την έννοια του «ηθικού πλεονεκτήματος».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-suntajiouchoi-kataggelloun-kai-mhnuoun-thn-kubernhsh-den-dinete-tis-sunt#ixzz5Reo2roij

Exit mobile version