Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεπουλούν και την πολιτιστική κληρονομιά οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Στο υπερταμείο επιχειρούν να μεταβιβάσουν τα μνημεία μας!

Ξεπουλούν και την πολιτιστική κληρονομιά οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Στο υπερταμείο επιχειρούν να μεταβιβάσουν τα μνημεία μας!

Το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός έχει μπλέξει με μια δράκα απατεώνων και ατόμων που τελούν σε διατεταγμένη υπηρεσία είναι πασίδηλο. Ότι ξεπουλούν τα πάντα, από αεροδρόμια μέχρι λιμάνια είναι επίσης γνωστό. Φαίνεται όμως ότι για τη ληστο-συμμορία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αυτό δεν είναι αρκετό, οπότε στο μάτι τώρα βάζουν και την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και τα μνημεία της χώρας.

Καταπέλτης στην επικείμενη εκποίηση των αρχαίων, μεσαιωνικών και νεότερων μνημείων είναι ο «Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων», ο οποίος καταγγέλλει σε διάτορο ύφος την επιχειρούμενη εκχώρηση της διαχειρίσεως της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.), σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 86/18.06.2018 Απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΦΕΚ 2320/ 19-6-2018/ Τεύχος Β΄).

Η κατάπτυστη, απίστευτη και προδοτική αυτή ενέργεια κατέστη γνωστή από τη δημοσίευση καταλόγου μνημείων που υπάγονται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων. Σύμφωνα με τον κατάλογο αυτόν η νομή και διαχείριση τμημάτων της ανατολικής τάφρου των Ενετικών οχυρώσεων, της τάφρου του Βυζαντινού τείχους, τα συγκροτημάτων ενετικών νεωρίων, ο ενετικός προμαχώνας «Lando», το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και άλλα όπως το Εθνικό Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, περνάνε στην ΕΤ.ΑΔ. Α.Ε.!

Φυσικά η αντεθνική αυτή ενέργεια  δεν αφορά μόνο τα προαναφερθέντα μνημεία αλλά και άλλα εμβληματικά αρχιτεκτονικά επιτεύγματα και ιερούς χώρους που έχουν συνδεθεί αρρήκτως με την Ελληνική Ιστορία, τους εθνικούς Αγώνες και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της Εθνικής Ιστορικής Μνήμης. Δεν λησμονείται άλλωστε η απόφαση αποχαρακτηρίσεως μεγάλου μέρους του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών, ώστε να επιτραπεί η δόμηση και η διάθεση του χώρου για την ανάπτυξη κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων (!), ούτε και προσφάτως – εν μέσω θέρους και χωρίς την απαραίτητη διαβούλευση – η ρύθμιση η οποία αλλοιώνει τη διαθήκη του ευεργέτη Ζάππα και οδηγεί αναποδράστως στην ιδιωτικοποίηση του Ζαππείου.

Με λίγα λόγια η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά αλλά και πλήθος άλλων νεότερων μνημείων δεν θα ανήκουν πλέον στο Υπουργείο Πολιτισμού (κατά παράβαση του πνεύματος του άρθρου 24 του Συντάγματος) αλλά εκχωρούνται στο υπερταμείο ή μάλλον ξεπουλιούνται όσο όσο. Διαπιστώνουμε συνεπώς μια μαζική προσπάθεια υπονομεύσεως και υποβαθμίσεως της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, με αποτέλεσμα αυτή να καθίσταται έρμαιο ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων και οικονομικών συναλλαγών.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι τα ελληνικά μνημεία και οι αρχαιότητες είναι αντικείμενα εκτός συναλλαγής, αμεταβίβαστα, ακατάσχετα και αναπαλλοτρίωτα! Καταγγέλλουμε κάθε μεθόδευση που στοχεύει στην παύση του δημοσίου χαρακτήρα των αρχαιοτήτων ως κοινωνικό αγαθό. Είναι αδιανόητο να τίθεται η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά ως .. ενέχυρο ή εγγύηση για όποιο χρέος.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ. Σχετική ερώτηση κατέθεσαν άμεσα οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 

Γιώργος Σύρος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/jepouloun-oso-oso-akomh-kai-thn-politistikh-klhronomia-oi-suriza-anel-sto-u#ixzz5ReoTZLQT

Exit mobile version