Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το ΔΝΤ «προσγειώνει» τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Το μέτρο της μείωσης των συντάξεων έχει συμφωνηθεί»

Όταν οι συριζαίοι προσπαθούν να το παίξουν «αντιστασιακοί» απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους, φροντίζουν οι τελευταίοι να τους επαναφέρουν εις την τάξη. Το φρένο στις κυβερνητικές προσδοκίες για μεταστροφή των θέσεων του ΔΝΤ αναφορικά με τις περικοπές στις συντάξεις ήρθε απότομα, λίγες ώρες μετά τις εκτιμήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου σύμφωνα με τις οποίες ούτε το Ταμείο δεν υποστηρίζει πια πως πρόκειται για διαρθρωτικό μέτρο.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις ήρθε χθες να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες τόσο πριν από την έλευση των θεσμών για την πρώτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση όσο και τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τις οποίες το Ταμείο επιμένει στη γραμμή «κόψτε τις συντάξεις» και δεν βάζει νερό στο κρασί του. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του, το ΔΝΤ όχι μόνο επιμένει στις περικοπές αλλά θεωρεί πως το «μαχαίρι» θα στείλει και ένα καθαρό μήνυμα στις αγορές.

«Υπενθυμίζω ότι τα μέτρα αυτά έχουν συμφωνηθεί από το 2017, δεν είναι νέα μέτρα» δήλωσε χθες ο Τζέρι Ράις, σημειώνοντας πως κατά την άποψή του Ταμείου οι περικοπές των συντάξεων «δεν θα βελτιώσουν μόνο τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του ασφαλιστικού συστήματος αλλά θα στείλουν και ένα καθαρό σήμα στις αγορές ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει εντός τροχιάς στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων»...

Ευρισκόμενοι, λοιπόν, σε αναμονή για το τι θα συμβεί με την περικοπή των συντάξεων, θα δούμε εάν τελικά οι δανειστές δώσουν παράταση λίγων μηνών ως «δώρο» στη νυν κυβέρνηση ή θα επιμείνουν στην μείωση τους από την πρώτη μέρα του 2019, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό σε επίπεδο πολιτικών εξελίξεων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-dnt-prosgeiwnei-thn-kubernhsh-to-metro-ths-meiwshs-twn-suntajewn-echei-s#ixzz5Rm5gBbx1

Exit mobile version