Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη έδωσαν στους αμερικανούς Τσίπρας και Καμμένος;

Στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη έδωσαν στους αμερικανούς Τσίπρας και Καμμένος;

Έντονες είναι οι διεργασίες για επίσκεψη αμερικανικού κλιμακίου στην Αλεξανδρούπολη με επικεφαλής τον Αμερικανό πρέσβη και τον νέο πρόξενο των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσω του Έβρου, η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί- την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου και έχει ενημερωθεί ήδη ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, οι αμερικανοί θέλουν να δημιουργήσουν νέα στρατιωτική βάση στην περιοχή, προκειμένου και να «σφραγίσουν» τον Βόσπορο και να ελέγξουν τις ενεργειακές οδούς των Βαλκανίων. Ο στόχος είναι οι μελλοντικοί αγωγοί φυσικού αερίου που συζητιούνται και βεβαίως η Συρία, ώστε να αποκοπεί η δυνατότητα βοήθειας των Ρώσων προς τον Άσαντ ενάντια στους τζιχαντιστές.

Άλλωστε δεν το είχαν κρύψει οι αμερικανοί, αφού από δημοσίευμα της Wall Street Journal είχε αποκαλυφθεί η συμφωνία με Τσίπρα και Καμμένο για επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Οι εγχώριοι παπαγάλοι δεν είχαν βγάλει μιλιά για το ζήτημα.

Αυτό που μένει να συζητηθεί ουσιαστικά είναι το αν θα περιοριστούν σε μία βάση ελικοπτέρων ή αν θα πάρουν και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Εκεί βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες των τοπικών μέσων.

Το αντίτιμο, βεβαίως, δεν έχει σχέση με τα ελληνικά συμφέροντα, αφού οι αμερικανοί και το ΝΑΤΟ στέκονται σταθερά ενάντιοι στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας μας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και φυσικά πανηγύρισαν την προδοσία των Πρεσπών. Το αντίτιμο έχει σχέση με τα στενά προσωπικά και κομματικά συμφέροντα των Τσίπρα και Καμμένου, ώστε να βάλει το χέρι του ο Πρέσβης να μην συντριβούν ολοσχερώς στις επικείμενες εκλογές

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/stratiwtikh-bash-sthn-alejandroupolh-edwsan-stous-amerikanous-tsipras-kai-k#ixzz5S3dlrDBX

Exit mobile version